Apples adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o parayı atıyorum her ay 100 tl yatırıyorum . Belirli bir çekme ayı varmı mesela 1 yıldan önce dokunulamaz gibi o paraya ?
Şimdi şöyle hocam, istediğiniz zaman bozdurabiliyorsunuz fakat erken bozdurursanız paranızdan kesinti oluyor. Yani uzun süre biriktirirseniz size para veriyorlar erken çekerseniz paranızdan kesiyorlar gibi bir durum var. Kara geçmek istiyorsanız en azından bir 5 yıl falan dokunmamanız lazım.

Buradan hesaplayabilirsiniz

Sisteme göre emeklilik yaşı 56. Diyelim ki 5 yıl biriktirceksiniz, yaşınızı 51 seçin. 100 lira atacaksınız diyelim, ilk yıl 110 ödüyorsunuz başlangıç payı için.

İlk yıl 110 ödediniz, kalan 4 yıl 100 ödediniz toplamda 6120 ödediniz. Sisteme göre 2 senaryo var biri iyi biri kötü. İyi olana göre 20 bin kötü olana göre 16 bin kazanabiliyorsunuz mesela emekliliği beklerseniz. Tabi bu fiyatlar sizin emekliliğe girme yaşınıza ve bozdurduğunuz yaşınıza göre değişir. Detayları boşverin, eğer ki 5-10 biriktirirm diyorsanız kesin karlı çıkarsınız. Ben kendim sigortacıyım, kendim dahil bütün aileye yaptık. Sizede öneririm.