Sağdan soldan duyanlar değil de gerçek seocular cevaplarsa sevinirim:
Sitem için alanında bir siteden yaklaşık (6-7 aylık bir site aldığım yer)
1 adet footer link aldım. Aldığım tek footer link bu.
Bugun analytcden siteme gelen bağlantılara baktığımda sadece o siteden 6 bin kusur bağlantı var. Footerden aldığım için bu normal tabi
Ancak bunu bilmeme rağmen şimdi tedirgin oldum. Çok büyük bir sayı bu. siteme zarar verebilir mi?
Sizce kaldırtmalımıyım o footer linki?
Footer linkler 2 farklı metodta alınıyor artık.
Siteniz köklü bir siteyse genel footere eklediğiniz tüm sayfalardan size backlink gelmesini sağlayan bir link yararda sağlayabilir zararda. Ama genellikle köklü sitelerde zarar gören pek görmedim.
Linki eklerken kullandığınız metalar çok önemli. rel= muse, dofollow, acquaintance, friend, crush ..vb eticanların yararı olabiliyor.
Eğer güvenemezseniz son 1.5 yıldır sadece index.php dosyasına eklenen link ile anasayfadan link alanların syısı arttı. Mesela ben yeni bir site açıyorsam ve link ihtiyacım varsa kesinlikle ilk 6 ay sadece index.php'den link alırım. Anasayfadan gelmesi yeterlidir. Ama site oturdukça bunu alt sayfalarada yayabilirim. Link aldığınız sitenin otoriterliği önemli, DA PA değerleri iyiyse tüm sayfalardan gelecek backlinkler sitenizi çok yormaz. Aşırıya kaçmayın. Çok link almak eskisi gibi büyük bir uçuşa geçirmez sizi.