Ben ekstradan bir antivirüs kurmadım. eseti kurmuş kendileri. onuda silemedim silinmiyor birtürlü. Biraz araştırdım kaldırması zulüm diyorlar. çözemedim ne iş.
Belirttiğiniz sorununda birkaç sebebi olabilir.
1- Donanım arızası ( Hdd arızalanıyor olabilir fakat format öncesi yavaşlık yok diyorsanız bu tez çürür. ) Hdd tune programı ile bad sector taraması yaptırabilirsiniz. Biraz uzun sürebilir fakat taramanın bitmesini beklemenizi öneririm.
Değiştirileren kablo nedir tam olarak onuda öğrenseydiniz keşke.
2- Birden fazla antivirüs yazılımı olabilir. Eğer orjinal olarak satın almadıysanız Eset Nod32'yi crackli olarak kurmuştur ve size hiçbir faydası olmayacaktır. Sadece simgesini görerek kendinizi güvende hissedirsiniz
Eset'i kaldırmanız için
http://download.eset.com/special/ESETUninstaller.exe bu linkten dosyayı indirmeniz gerekiyor. Bilgisayarı güvenli mod ile açarak bu dosyayı çalıştırın ve sizi yönlendirecektir. Tam hatırlayamıyorum fakat önünüze y/n seçenekleri sunarsa y ile devam edin ve esete ait antivirüsleri listediğinde rakamla sıralayacaktır. Kaç tane varsa 1 ve 2 şeklinde rakam belirterek silmeniz gerekiyor. Bu şekilde başarı ile kaldırılmış olacaktır.
Takıldığınız kısım olursa özelden yazabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.
Bence hiç 64 bit falan karıştırma direkt olarak 32 bit Windows Ultimate'yi kurmalısın. Flash bellek varsa iso dosyasını yükleyebilirsin. Öyle daha basit olur.
64 biti kullanmamasını neye göre söylüyorsunuz acaba? Merakımdan soruyorum
Cihaz 4GB veya üzeri ise, harici olarak ekran kartı da varsa 64bit kurmak performans açısından iyi olacaktır. Aksi taktirde ram 3gb veya 3,25gb olarak kalacaktır.