Konu maliyecilerin bile çoğunun tam anlamıyla bildiği bir konu değil arkadaşlar. Bizim yapabileceğimiz şey bu işten en az hasar ile kurtulmanın yolunu bulmaktır. Vergi bizlerin vermesi gerekli olan bir şey. Buna itirazım yok ancak Dolmuşçu ve Halk otobüsçü bizden az vergi verecek olurken bizim kazandığımızın yarısını kaptırmamız nasıl bir adalet onu anlamıyorum.
Ayda on bin lira kazanan bir kişi bunun içinden makale parası, hosting parası, muhasebe parası vergi derken elinde 5 bin lirayı bile bulamaz.
Ayrıca sitenin hiti sürekli gelecek mi belli değil. Yarın bir google dalgasında siteyi kaybedebiliriz de o zaman ne yapacağız.... ?
Bu durumdayken bizlerin bu strese sokulması hangi mantıkla yapılıyor anlamıyorum...
Bir doktor 400 liraya muayene yapar ama 4 bin lira bile vergi ödemez, bir kuyumcu asgari ücretliden az vergi öder, dolmuşçu asgari ücretli kadar ödemezken biz ne yapalım..
Vergi yok demek olmaz hata olur, vergiden nasıl korunuruz bunu konuşmalıyız... Kıbrıs olayına baktım bu işle uğraşan aracılar yüksek bedel istiyorlar..
Kendimiz halledebilirsek yada bir kaç kişi birleşirse ancak maliyeti düşürebilir...
Kıbrıs pahalı iş. Şahsen offshore için en son tercih edeceğim yer. Bir çok uluslararası offshore aracı firması da ücretlerin yüksekliğinden dolayı kıbrıs seçeneğini sunmaz. reklamdan gelir elde ediyorsan aç seyşellerde bir firma keyfine bak. 2500 tl yıllık. (ücret offshore için anlaştığınız firmaya göre değişir. 1500 tl'ye de seçenekler var.)