Ek olarak seo kelimesinde yüksek getiri mevcuttur adwordsa reklam verdiğimde tık başı seo kelimesinde 7 TL ye kadar çıkmıştık ilk sayfa için.
Seo ile alakalı bir site açıp daha doğrusu blog açıpta içini doldurmakta mantıklı geliyor.
Ama adsense konusunda arkadaşlarca bir bilgiyi teyit etmiştik. Misal x kategorisinde ilerlerken sitenizin içeriğine Y kategorisini eklediğinizde tbmlerin hızla düştüğünü gözlemledik.
Burada seo içinde makaleler ekliyorsanız gidipte dizi bilgileri veya fragman tarzı haberler girmemiz gerekmektedir.
SEO kelimesinde bir sitem vardı. Öyle Bloogger ya da Wordpress'te açılmış amatör işi içerikler değil, minimum 500 kelimelik özel makaleleri kendim yazmıştım. Sonra geri dönüş alamayınca sattım.
Bu tarz sitelerde gelenler genelde zaten bu tip forumların müdavimi ziyaretçiler. Hemen hemen hepsi reklam engelleme yazılımı kullanıyorlar. Gelip bilgiyi okuyup gidiyor. Ha anca bazı çakalların piyasada yaptığı gibi ev alıyoruz, araba alıyoruz diye insanları sitesine doldurup, sayfayı sıralamada yükselttikten sonra yazmayı bırakıp kendi işine baktığı sitelerde bir dönem kazanç sağlanıyor. Ondan sonra zaten site sıralamaya girdiği için seo paketi satıp kazanç sağlıyor.
Yurt dışında en çok gelir getiren kalemler uzmanlık alanı olan siteler. Avukatlık, finans, sigorta vs... Bizde eğitim sistemi bir konuda uzman değil de, her konudan biraz bilgisi olan kişiler yetiştirdiği için bu alanda da kazanç eğer black hat tarzı ya da ziyaretçiyi kandırmaya yönelik çalışmalar olmadan zor.
Birçok sektörde site açtım. 2016 itibariyle öyle görünüyor ki küçük çapta sitesi olanlar eğer SSL, uygulama, voice search, local seo işlerine yatırım yapacak gelirlere sahip değillerse artık piyasada kalmaları zor. Bir sonraki güncellemede spam konusunda ciddi adımlar atılacağı söyleniyor. Anca o zaman belki çerçöp ortadan kalkarsa Adsense ya da alternatifleri gerçekten para kazandıran bir alan olur. Şu an TBM de sayfa TO oranları da, hitler de düşük ortalamaya nazaran.