Sitemizde memurlar ve öğretmen haberleri bulunmaktadır. Aşağıdaki gibi güncel mevzuatla ilgili özgün haberler şeklinde yayın yapan sitemizin örnek bir haber ve linki bulunmaktadır.
2015-2016 dönemi Vakıflar genel müdürlüğü burs başvurularısüresinin 30.10.2015 tarihinde sona ermesi ile öğrenciler merakla başvuru sonuçlarını beklemeye başladı. Eylül ayında başvuruları başlayan 2015 Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu alacak olan öğrencilerin Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs almamaları gerekmekte. Bu nedenle2015 Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru Sonuçları Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından açıklanacak. İlgili mevzuat VGM burs başvuruları ile ilgili mevzuat Yüksek Öğrenim Bursu için yapılan başvurular 22.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ekindeki değerlendirme kriterlerine göre elektronik ortamda değerlendirilir ve yükseköğretim burs başvuru sonuçlarına dair sorgulama web sitemizde açıklanır. şeklindedir. Doğruluk kontrollerinin ardından sonuçlar açıklanacak olup, burs almaya hak kazanan öğrencilerin e-posta adreslerine tebligat yapılacak. Öğrencilerin banka IBAN numaraları alınarak bursları banka hesaplarına yatırılacaktır. Öğrenciler ayırıca E Devler şifrelerini kullanarak da başvuru sonuçlarını öğrenebilecekler. 2015 Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim bursu almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim öğretim dönemi boyunca 9 ay (Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 60,00 TL, yükseköğrenim bursu almaya hak kazanan öğrencilere ise her eğitim öğretim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 200,00 TL karşılıksız burs verilecek. 2015 2016 öğretim yılın için açık olan yükseköğrenim burs kontenjanı 1.154 kişi olarak belirlenmiştir. Kredi Yurtlar Kurumunun başvuru sonuçlarını Aralığın son haftası açıklanması beklendiğinden 2015 -2016 Vakıflar Genel Müdürülüğü burs başvuru sonuçları da 2016 Ocak ayı içersinde açıklanması bekleniyor.
VGM Hangi öğrecilere burs vermeyecek ?
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmeyecek.
alıntı:
vgm burs sonuçları