Hasidluu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 Yıldır vergi mükellefiyim şahıs şirketi, adi ortaklık ve son olarak limited şirket hissedarıyım.
Vergi dairesinden her türlü illeti çekmiş biri olarak söylüyorum:

Sana İrlandayı yedirirler kardeşim.

Türkiye Cumhuriyet'i içerisinde cebine giren her kazancın vergisi alınır.
Google'ın çalışanı falan değilsin. Google'a reklam alanı satışı yapmış oluyorsun.
Google'ın çalışanı olsaydın google sana SGK pirimi ödemek zorunda. Ayrıca senin google'da çalıştığını ve sana en aşşağıya asgari maaş beyan etmek zorundaydı.

Adsense'den gelir elde eden herkes (tüzel veya özel şahıslar) vergisini ödemek zorundadır. Vergi ödemek için mükellef olursunuz ve gelir vergisinin yanında stopaj, kdv, geçiçi vergiler, damga vergisi, zorunlu sgk gibi ödemeler yapmak zorunda kalırsınız. Ayrıca yer göstermeniz mecburidir. Gösterdiğiniz yer yoklama memurunca denetlenir.

Sen koca bir yalancısın. Öncelikle yok maliyeye gitttim bilmemne diye geyik yapma. Bu işlere maliye değil Vergi Dairesi bakar. Vergi dairesine gidip istediğini sorarsın kimse tepene binmez.

Tepene banka hesaplarına düzenli para girişi tespiti yapıldığında binilir ve cezasını alırsın dostum. Bu kadar basit.

MİLLETİN BEYNİNİ BULANDIRACAĞINA ver IBAN'ını adını soyadını seni vergi dairesine yazılı olarak şikayet edeyim. Madem vergiden muaf bir durum olacağını idda ediyorsun şikayetten temiz olarak çıkarsın. Ha durum uydurduğun gibi değil ise rokitonun lahmacununu tersten görürsün.
Olay budur ya cidden tebrikler hocam. Oturduğumuz Ülkede cebimize giren paranın kaynağı ne olursa olsun vergisini ödemek zorundasın bu kadar. Basit. Hala olayı sulandırıp uzatanlar var..