Şu ana kadar adsenseden 1 tane ceza yiyen oldumu vergi konusunda? Olsaydı hemen foruma konu açarlardı. O yüzden sıkıntı yok bence de. Devlet adam gibi kanun çıkarsın desin %10 ödeyelim. Yoksa %20 vergi %18 kdv %15 stopaj derse oha *** derim, git doğudaki beleş elektrik kullananlardan al ilk önce derim. Ben gece gündüz emek vererek birşeyler kazancam, ona beleşten ortak olacak. Yok öyle yağma. Ben zaten aldığım paranın tamamını Türkiye'de harcıyorum. Araba alıyorum vergi veriyorum, benzin alıyorum vergi veriyorum. Adsense'den aldığımız tüm paralar Yurtdışından gelip devletimize gidiyor. Bunun üstüne bi de benden %50 vergi isterse kusura bakmasın, kıbrıs değil İrlanda ya bile yerleşirim, 1 kuruşta vermem.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:00:21 -->-> Daha önceki mesaj 17:59:26 --

Arkadaşlar şöyle birşey buldum. Bu bizim meslek grubuna girmez mi?

http://www.gib.gov.tr/node/97910

İlgide kayıtlı dilekçe ve eklerinde, heykel (yontma, biçimlendirme ve döküm) ve tasarım (enstellasyon, videoart, grafikart vb. çalışmaları, özgün resimler, illüstasyon, resim) çalışmaları yapmış olduğunuz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından söz konusu çalışmalarınızın eser olarak kabul edildiği belirtilerek, Gelir Vergisi Kanununun 18 inci maddesinde yer alan istisnadan yararlanıp yararlanamayacağınız hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 65 ve 66 ncı maddelerine göre, her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazançlar serbest meslek kazancı ve serbest meslek faaliyetini mutad meslek halinde ifa edenler de serbest meslek erbabıdır.

Aynı Kanunun 18 inci maddesinde, "Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekâr, bilgisayar programcısı ve mucitlerin bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikaye,roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür,fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi,bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlanmak veya kitap,CD, disket,resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.