Arşivcim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle bir durum var. Son 6 aylık periyotta Dmoz incelemelerim de, Türkiye'ye karşı farklı politika uygulanıyor. Türk editörler ise, hepsini bu zan altına almak istemem fakat onlarda, parasal bakıyorlar. Müsait bir vaktimde, R10'a özel geniş ve tezleriyle sunacağım. Şimdilik sitelerinizin onay alacağı hakkında pek fazla umutlanmayın.
Katılıyorum, sistem tamamen duygusal. Belkide bunlar bir örgüt bile olmuş olabilirler. Bundan 3-4 yıl önce mizah kategorisine editör oldum. Aslında editör olma amacım da uzun süredir başvurduğum türkiyenin sayılı karikatür bloglarından olan mizah blogumun bir türlü onay almamasıydı. Bende bir şekilde başardım ve editör oldum. Sonra kendi sitemi ekledim. Daha sonra ücretsiz bir vaziyette internet piyasasında beğendiğim kesinlikle hiçbir bağlantım olmayan mizah ve karikatür sitelerini taradım ve 10 civarı site ekli olan kategoriyi 20lere çıkardım. Aradan 1 ay geçti geçmedi o kategoriden de sorumlu bir üst levelde başka bir dmoz editörü geldi ve neredeyse hepsini sildi. Benimkisi duruyordu ama diğerlerinin neredeyse hepsini silmişti. Yani onun kalite kriteri nedir anlamış değilim hepside çok iyi mizah siteleriydi.

Neyse bir kısmını tekrar ekledim, bu kez tekrar silip beni editörlükten atmış.

Yani buradaki kriterlerini ve kıstaslarını siz anlayın gayri. Sanki bir menfaat ile eklenmediği içinmi kaldırıyorlar yoksa bi uykusuz vs. işçilik kalitesimi bekliyorlar anlamış değilim.