Adsensede herkesin hatası tbmye takıla kalmasıdır.

Tmbsi yüksek ama sayfa gezinimi ve tosu düşük bir site düşünün.
Örneğin bir site düşünün 800 hiti olsun ortalama 1.25 sayfa gezilsin sitede ve tıklama oranı %0.5 olsun ve tm oranı 50 kuruş olsun.

Bu hesapla 800 hit = 1000 gösterim eder. 1000 gösterim = %0.5 todan 5 tık eder,
5 tık 50 kuruştan 2.5 tl eder.

Yani bgbg iniz 2.5 olurken ortalama 800 hitten 2.5tl kazanırsınız.

Şimdi birde şöyle düşünelim sayfa gezinimi fazla bir siteniz olsun ama tbmsi düşük fakat tosu yüksek bir site.

Bu örnekle sayfa gezinimi ziyaretçi başı 7.5 olsun. tbm 5 kuruş olsun sayfa toda %3 olsun.

800 hit x 7.5 den = 6k gösterim eder

6k gösterim sayfa to %3 den = 180 tık eder.
180 tık 0.05 tlden yani 5 kuruştan = 8tl eder.

Bu hesapla tbmsi 50 kuruş olsan siteden 2.5 tl kazanabilirken, tbmsi 5 kuruş olan siteden 8tl kazanabilirsiniz.

Burada verdiğim uç rakamlar sadece kolay anlaşılabilsin diye verdiklerimdir.

Hitten çok sayfa gezinim tbmden çok sayfa to ve tbmnin uyumudur.

Yani

Benim tbm si iyi 30 bin hitli bir alana yönelik sitem varken günde 230 ortalama kazanıyordum, Ama şuanda 3 bin hitli ama sayfa gezinimi fazla olan sitem var tbmsi diğer sitemin yarısı kadardır ancak. Yani diğer sattığım sitenin 10da biri kadar hiti olan bir sitem var ve 80+ tl kazanıyorum. onun kadar hiti olsa (30 bin) 800+ kazanacam nerdeyse 4 katı kadar.

Hal böyle iken tbmye takılıp kalmayın çok hata edersiniz. Sayfa gezinimini arttırın to ve tbm arasında bir oran yakalmaya çalışın kısaca bgbg inizi artırmaya bakın. bunun yarısı to yarısı tbm ama şunuda hesaba katın sayfa gezinimini 2e katlarsanız diğer değerler sabitken 2 katı para kazanırsınız.