Hocam bazı arkadaşlar dediğiniz kişi benim sanırım. Yukarıdaki resimde dikkat edersenzi yolun akış yönü ile arkadaşın aracının park ediliş yönü ters. Yani orada bir park yeri vs. yoksa ve saçma sapan bir şekilde akan yolda park edildiyse, buda sebebiyet vermiş olabilir kazaya. Sonuçta her kazada %x bir kişiye %y bir kişiye hata payı verilir. Ben mi yanlış biliyorum?
Yanlış biliyorsunuz hocam hatalı park bir kusur değildir. Ayrıca her kazada % li olarak kusur verme kalkalı yıllar oldu. Hatta sizin dediğiniz % li durum asli kusur tali kusur dan da taa önceydi ki buda kalktı. 4918 sayılı KTK yönetmeliğine göre en fazla 3 maddeden kusur verilebiliyor. Yani şu maddeden kusurlusun bu maddeden kusurlusun gibi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:58:04 -->-> Daha önceki mesaj 20:53:50 --
Bilgim olmadığı için soruyorum hocam.
Tam yolun ortasına yanlamasına arabamı parkettiğimi varsayalım. Tamamen trafiğin akışını durdurmuşum. Hemen yan tarafımdan geçmeye çalışan araba da bana vuruyor. Ben, arabayı park ediş şeklimden dolayı kazaya sebebiyet kusuru işlememiş oluyorum, doğru mudur?
Senin dediğin ile bu bir değil hocam. Sen yol kapatma eyleminde bulunuyorsun. Burada tabiki kusurlu sensin. Hatalı park ile yol kapatma aynı şey değildir.
Bknz ;
KTK MADDE 14 ;
Karayolu yapısı üzerine,
trafiği güçleştirecek, tehlikeye
sokacak veya engel yaratacak,
trafik işaretlerinin
görülmelerini engelleyecek
veya güçleştirecek şekilde bir
şey atmak, dökmek, bırakmak
vb, hareketlerde bulunmak ve
karayolu yapısı ve güvenlik
tesisleri ile trafik işaretlerine
zarar vermek, yerlerini
değiştirmek veya ortadan
kaldırmak.
Ayrıca bunun yanında yol kapatma eyleminde bulunmak bir suçtur. Toplumsal olaylarda Polis tarafından yapılan müdahalelerin bir çoğu bu yüzdendir. Ne ile kapattığının bir önemi yok.