Arkadaşlar dün farkettim bunu.
Bir domain aldım çok hoşuma gitti ilerde markalaşabilirim diye düşündüm vs.
Bu toprağın sesi diye.

Eskiler bilir böyle bir program vardı TRT ekranlarında tarım programıydı.

Tam siteyi yönlendireceğim bir dedim marka tesciline bakayım ilk imkanım da başvurumu yapayım dedim.
Bir de baktım ki bu ismin markası TRT tarafından alınmış.

Daha sonra araştırmalarıma devam ettim. Nasıl ben bu ismi kullanırım diye ama tüm araştırmalarım benim aleyhime olduğunu gördüm.

O AN ŞUNU DÜŞÜNDÜM
Diğer dizilerin, filmlerin, yayınların, programların da markası var mıdır diye.

Ve sonuç olarak EVET hepsinin de varmış tek tek aklıma gelenlere baktım.

Şimdi şunları sormak istiyorum.
1. Bütün bu dizilerin, programların vs. markaları varsa bizler nasıl yayın yapabiliyoruz internet üzerinden.
2. Bu yayınlara göz yummaları normal mi?
3. Diyelimki X dizisi çok ünlü oldu vs. vs. gelip bizden tutan sitemizi alabilir mi?
4. Marka tescilleri olan yayınlar vs. neden kendi domainlerini almazlar?
5. Marka tescilinde şunu diyor; Aynı Nice kodu ile bir başka marka alınamaz ama farklı Nice kodlarıyla alınabilir. Örneğin ben gittim;
Alıntı
38
Radyo ve televizyon yayın hizmetleri. Haberleşme hizmetleri (internet servisi sağlama hizmetleri dahil). Haber ajansı hizmetleri.
41
Eğitim ve öğretim hizmetleri. Sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, idare hizmetleri. Spor, kültür ve eğlence hizmetleri. Dergi, kitap, gazete v.b. yayımlama hizmetleri. Film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri. Haber muhabirliği hizmetleri, foto-muhabirliği hizmetleri. Fotoğrafçılık hizmetleri. Tercüme hizmetleri.
38 ve 41 dolu iken
35-36 artık her neyse aldım.
Tabi bizi 38. madde olan internet sağlayıcılığı ilgilendirdiği için bu siteyi faaliyete geçirmem sıkıntı yaratır mı?

Bu konu Türkiye'nin en kapsamlı Web Platformu R10 da konuşulmalı. İlerde başımızın derde girmemesi ve bu işi daha iyi bilmemiz için İnşallah birbirimize faydalı bilgiler veririz.

MARKA SORGULAMA (TPE)