Arkadaşlar Belki Hepiniz çok iyi biliyorsunuzdur konuyu ama ben bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum
Fırewall Mantığ Nedir
Fırewall Normal bir işletme kullanabilirmi (Hosting vps İşi Yapmıyoruz Sadece Servisiz ve satış yapıyoruz)
Bizim kullanmak istememizin nedeni email güvenliği bilgisayarımıza virüs girmesini engellemek yada servise gelen cihazlardan virüs bulaşmaması hepimiz aynı ağ üzerinde bulunuyoruz sitelerimiz ve e-postalarımız başka bir hosting firmasında bizim şirketimizdeki servis bilgisayarlarımız önemli servis yazılımız var onunda sunucusunu başka makinada güvenlik için aynı yerde tutmuyoruz iş yerimizdeki cihazlarımızın güvenliğini nasıl sağlayabiliriz spam emai,l gelmesini yada email ellerine geçmesini
baktığımız cihaz bu ZYXEL ZYWALL USG 300 FIREWALL BUNDLE çok profesyonel bi cihazda olabilir daha basit bişide olabilir satan arkadaşlar varsa onlardan da alabiliriz
bu arada herhangi bir saldırı felan gelmiyor sadece tefbir amaçlı
Şirket içinde her kullanıcıya bir hesap açabilen kullanıcıları belli adreslere girmelerine izin veren, ağ paylaşımında kısıtlar oluşturabilen bir yapı oluşturmanız daha güvenli olacaktır.
Bellirlenen ip aralıklarına erişim yapabilen yada yapamayan gibi gruplamalar v.s