1- Göreli olarak evet. Siz bunları analytics de engellemeseniz bile google bunların spam siteleri olduğunu biliyor. Yani size sadece bu sebeple zarar vermez.
2- Ghost saldırıları gözünde büyütme buradan engelleyici bir sistemi deneyebilirsin
https://www.analytics-toolkit.com/auto-spam-filters/ sonuçlarıda buradan paylaşırsın
3- Evet sunucu yönetimi ile görüşüp örneğin ben şu ülkeden gelen trafikleri istemiyorum deyin bir çözüm bulacaklardır.
4- Analytics kodlarının bozulması gibi bir durum söz konusu değil. Analytics kullanmasanız bile bu tür saldırılar kesinlikle olabilir.
Eksik kaldıysa kusura bakma gecenin dördü olud neredeyse
Rusya ve diğer tüm ülkeleri engellemeyi düsünüyorum sadece Türkiye'den giriş olsun
böyle yaparsam google ve yandex örümcekleri siteme girebilirler mi örneğin yandex rusyadan giriyor galiba?
bir de ghost spam olayını büyütme demişsiniz hocam ancak analytics üzerinde görünen spamlardan bir şekilde kurtuluruz zaten de bu orada görünmeyip de spam saldırıların olduğunu nasıl anlayacağız
sizin sitenizdeki bu yorumdan bahsediyorum biz awstats felan da kullanmıyoruz sonuç olarak
Alıntı
Çok iyi oldu bu konuya değinmeniz. Benim siteme de Ukrayna kaynaklı referer saldırıları oluyor. Ama Analyticsde görünmüyor. Galiba yazılım kullanarak javascript kapalı olarak sadece GET atıyorlar o yüzden Analyticsde görünmüyor. Analyticsde görünmeyen awstatsda görünen sahte referer ataklarını nasıl engelleriz bilmiyorum. IPleri iptablesle yasaklayayım dedim baş edemedim. Bir IP banlasam 10 IP ile farklı domainlerle referer atak yapıyorlar. Buna bir çare bulabilir miyiz acaba?