Evet, konu ağır. İlgilenebilecek kişi sayısı çok çok az. E birde benim ağır dilimi ekleyin.
Hayatta okunmaz
Moz'da falan bulamadım. Bir iki yerde gördüm onda da "okunabilirlik" değil "okunurluk" konusunu ele almış. İkisi birbirinden çok farklı şeyler.
Konuyu gerektiği gibi ele alan kimse bulamadım.
Alanlarda ilişki kurmayı başaramamış. Aslında kimse uğraşmamış desek daha doğru.
Çünkü test sitelerinin hepsi de
hatalı puanlama yapıyor.
Ben de kör topal elimden geldiğince işlemeye çalıştım.
(Özellikle "Türk Dil Kurumu" arşivlerindeki bir kaç eski yayından çok faydalandım.
Bir kaç ay önce yazmıştım ama tamamlamak anca kısmet oldu.)
Kimbilir, belki de tek doğru yapan vardır o da "Google"
Çünkü programcıları var.
Sayfa içindeki metnin içinden ıvır zıvırları çıkartarak ana metnin okunabilirlik puanını hesap ettirebilecek programcı kadrosuna sahip.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:49:44 -->-> Daha önceki mesaj 23:41:44 --
Unuttum eklemeyi.
Yoastta yazmış bloğunda ve o da organik sıralamalarda etkili olup olmadığına belirsiz yaklaşıyor ve Flesch gibi bir formül kullanıp kullanmadığını bilmediğini de belirtiyor.
https://yoast.com/flesch-reading-ease-score/
Ama burada gayette güzel belirtmiş o da işin mantığını;
"
If the difficulty level of your text is too high, the text is too hard to read for your audience. Your audience then will not stay on your website and search for information elsewhere. A difficult text will result in a high bounce rate and this will lead to lower ranking in the long run. So, you should definitely make sure your texts are well written and not too difficult."
O exceldeki siteleri anlat bize hocam nasil ulasilir boyle sonuclara sen yetkili bir abiye benziyon
Soruyu anlayamadım. Hangi excel, hangi siteler?
.