Bu arkadaşların hepsi birbirinin tanıdığı. İki firma üzerinden konferanslar eğitimler hep dönüyor. Birbirlerini tanıdığı için eğitimlerde hep bunlar mevcut. Arkadaşların çoğunu tanıyorum. Listedekilerin içerisinde seo hakkında konuşabileceğiniz uğur var. Bunlar haricinde diğerleri sem den iprospect den çıkma neredeyse. Uğurda r10 nda eski seo yarışmalarında 1. olan arkadaşlardan biri.
Şu an Türkiye'de ki en ünlü e-ticaret firmanın birinde seo manager olarak çalışıyorum. Ayrıca freelance olarak da hizmet veriyorum ve müşterilerimin istisnasız hepsi Seo nun tillahını biliyorum diyen iprospect ve sem den kaçan firmalar. Varsa yoksa sahibinden seosunu süper yapıyoruz reklamı var.
Eğitim içinde; Türkiye'de gerçekten kimse kimseye birşey anlatmıyor yakın ilişkide değilseniz. Buna bende dahilim maalesef. O yüzden çok da birşey beklemeyin. Network oluştururum diye düşünen varsa da bu şirketlerin hiç birinde seo ekibi yoktur neredeyse. Anca ucuz fiyatlara sem de iprospect de rapor hazırlamak için alırlar sizi. O yüzden kendiniz birşeyler yapmaya çalışın. Tecrübe edinin e-ticaret firmalarında. Ben şu ana kadar network sayesinde bir yerde çalışmadım. son 4 yıldır çalıştığım 3 firmada Türkiye ilk 25 ler.
Kendiniz öğrenin. Kimse size bu eğitimlerde birşey öğretmez.