tolgasen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Direkt devlet için konuşuyorum;
Atamalar içerisinde en kolay Paramedikler atanıyor. En düşük puan şuan için paramediklerde. Ama çok fazla özel okul vs. açıldı, bununda puanı yakın zamanda yükselir diye düşünüyorum. Bu zamanlar değerlendirilmeli.

1- Çalışma şartı olarak ayda 6 veya 7 gün 24 saat nöbet tutuyorsunuz. Bazı aylar 6, bazı aylar 7 nöbete denk geliyor. Ay içerisinde geri kalan günleriniz boş. Genelde 4 günde 1 nöbet denk geliyor.
2- Doğu görevi diye bir olay yok. Atandığın yerde istersen çakılı kalırsın, istersen daha sonra hizmet puanına göre tayin istersin. Yada herhangi bir yere atanıp sizin yanınıza eş tayini ile gelebilir.
3- Devlet kadrosuna girince zaten bakanlık sertifika programlarına dahil ediyor. Alınması gereken 2 - 3 tane modül sertifikaları var. Ama ekstra olarak atama öncesi sertifika alırsa maaşı yüksek olur özellerde. İLYAD, ÇİLYAD, HTT-TRK, NRP, TYD bu sertifikalar şuan için çok aranmakta.
4- Paramedik anestezi, radyoloji, laborant, hemşirelik bölümlerine göre zordur. Direkt ilk hasta / yaralı size aittir. Sorumluluğu fazladır. İş yükü daha ağırdır. Fakat aralarında ataması en kolay olan bölümdür. Tavsiyem eşiniz henüz tercih yapmadıysa bu bölümü tercih yapabilir. Yada radyolojiyide seçebilir. Oda içlerinde en rahatı.
Hocam vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
%50 bursla özel bir üniversite de İlk ve Acil Yardım okuyor şuan. Bitirdiği zaman atanması gerçekleşirse, lisans tamamlama bölümleri açtık bu yıl. Hemşirelik mevcut. Kadrosu yükselmesi için onu da bitirmesini sağlamayı düşünüyorum.