Arkadaş,
İşini yapana el emeğini alnının teri kurumadan veririm. Açtığım iş ihalelerinde ise düşük fiyat değil, iş yapacak kişileri seçmeye çalışırım. Kurumsallığa önem veririm. İnsana ve çalışana büyük saygım vardır ve her zaman samimiyimdir. 7 yıldır forumdayım, benimle iş yapan kişiler içinde asla alacağını zamanında almayan, sorun çeken olmamıştır. Zaten çoğunlukla hep iş yapmadan ödeme vermişimdir.
Neredeyse bir yıl olacak, adam gibi Opencart destek verecek işinin ehli birini bulamadım. İnsanlar işlerini yapmıyor, yapamıyor. Tek bir modül için aylarca bekliyorum. Bütün iş planım alt üst oldu, para kaybediyorum. İnsanlar neden işlerine sahip çıkmaz ya da yapamayacak olduğu halde neden "ben yaparım" der? İş tıkanınca telefonlara bile cevap vermez? Dönüş yapmaz? Yemin ediyorum usandım ya! Yok mu gerçek meslek erbabı biri? İstediğim tek şey Opencart üzerine kurulu web sitemizin teknik sorunlarını halletsin, isteklerimizi zaman içerisinde yapsın, ay sonunda iş listesini ve ücret talebini göndersin. Bu şekilde sürekli çalışalım. Ancak "Opencart destek" deyince sanırım insanlar sadece site kurulumu ve Türkçeleştirme algılıyorlar. Bu sisteme hakim birini bulmak ne zormuş. Bir modülü bile bir buçuk aydır kurduramadık. Yazıklar olsun ya. Siteden soğudum.
Kusura bakmayın, dert yandım ama canım burnuma geldi.
Yasal olarak şirket hazır, ürünler hazır, kargo anlaşmaları hazır. İstediğim tek şey adam gibi bir satış ortaklığı modülü kurup Türkçeleştirmek. Bannerlar bile hazır. Muhasebe tarafında da yasal süreci inceleyip her türlü şeyi hazırladık. Satış yapmak için bekleyen bir çok dostumuz var, cevap veremiyorum artık.
En son şirket gibi görünen, adresi, bürosu, yeri, telefonu olan bir firmaya işi ihale ettim, istedikleri parayı da ikiletmedim. Gene fiyasko.
Ne yapacağız dostlar? İki fikir verin. Canım burnumda valla ya. Benim gibi sakin birini de çıldırtacaklar.
Sitemiz imzamdaki site, istediğim modül de şuydu.
Bu arada eklentiyi ilk biz satın almışız. Satın alma sayacındaki "1" biziz.
Bu veya başka modül, farketmez. Şu an istediğim tek şey gelişmiş ve Türkçeleştirilmiş bir satış ortaklığı modülü. Bannerları sistemden ekleyeyim. Satış ortakları da sayfamızın altındaki "satış ortaklığı" menü sekmesinden üye olsun ve malzemeleri kullanarak pazarlamaya başlasın, gelirlerini ve ödemelerini de görsün.
Ancak bu sefer peşin ödeme yapmayacağım kimseye. Yeter valla. Yapabilecek varsa gelsin, hakkıyla yapsın. Yapar yapmaz da parasını alsın. Herkes iş yapmak için parayı peşin istiyor. Forumdaki geçmişim yeterince güvenilir. Yapacak kimse çıkmazsa da bırakacağım bu işi. Ancak yapacak kişi de geri kalan tüm işlerimizde tek partnerimiz olacak.
Saygılar, sevgiler.