Merhabalar, Analyticsden engelleme saçma değildir verileri temiz bir halde görmüş olursunuz. Bunun dışında lokasyon bazıl engelleme sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa. Htaccess kulanarak örneğin tüm rusyayı engelleyebilirsiniz. Bu en köklü çözümdür.
Spam trafiğin zararı trafik satın alıyormuş gibi gözükmek, çoğunlukla hemen çıkma oranını ve sitede kalma süresini düşürmesi gibi sebeplerdir. Ghost trafikte aynı şekildedir.
Bunları sunucu kaynaklı olarak engellerseniz bu sorundan kurtulmuş olursunuz.
Wordpress siteler için bilinen tüm referral ve ghost saldırıları ise all in one seo nun yeni özelliği ile engelleyebilirsiniz /soru/all-in-one-seo-ile-spam-trafik-engelleme/
Acele ile yazdım bu cevabı umarım anlaşılır olmuştur. Soru olursa alıntılayarak sorarsanız cevaplarım.
Hocam öncelikle teşekkür ederim detaylıca soracağım anlamadığım kısımları siz de zamanınız olduğunda detaylı olarak anlatırsanız memnun oluruz.
1) Analyticsten engellemkten kastım filtre koymak, orda filtre koyuyoruz ama botlara engel koymuyoruz o yüzden botlar siteye erişecegi icin analtyics üzerinden gormesek bile botlar siteye girip siteye zarar vericektir.
2) beni bu ghost olayı zorluyor hocam, bu ghost dediğiniz spamları biz görmüyoruz ancak siteye giriyorlar değil mi? Herhangi bir şekilden anaylticsten görmüyoruz?
Görmüyorsak bunların sitemize geldiğini nerden bilebiliriz? bir de ilk mesajımda sizin sitenizden bir alıntı yaptım orada ziyaretçiniz de yazmış Analyticste görünmeyen awstatsta görülen diye, hocam ben awstats felan kullanmıyorum şuanda belki de o arkadaşın dediği gibi bi durum vardır da haberımız yoktur, sonuçta analyticste görünmüyormuş awstatsta görünüyormuş.
Kısacası bu hayalet spamların olup olmadığını nasıl anlayabiliriz hocam en önemli soru bu bilmediğin düşmanla savaşamazsın. 3) sunucu kaynaklı derken kastınız neydi hostingi aldığımız sunucu ile görüşmemizden mi bahsedıyorsunuz?
4) son olarak sanırım bu spamlar siteye değil de kodlara geliyorlar. yani analytics kodlarına. bozulan analytics istatistiklerini düzeltmek mümkün mü? sonuçta hemen çıkma oranı yükseldiği için gerilere atacak google beni
bu kodları kaldırırsam spamlar kesilir mi sizce?
son olarak, all in seo packteki o ayar kısmında edit blocklist denilen bir olay var ancak orası .htaccess'i düzenlemıor galıba ne ekleyip cıkarırsam htaccess aynı duruyor o zaman girişi nasıl engelliyor ki (ki bana kalırsa işe yaramıyor ben siteleri yazınca hit gelmeye devam etmişti çünkü)
bir de .htaccess ile Türkiye hariç bütün ülkeleri yasaklasam daha mantıklı değil mi sadece Rusya yerine? Rusya'yı yasaklarsam yandex'i de yasaklamış oluyorum galiba?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:19:25 -->-> Daha önceki mesaj 03:08:35 --
Hocam size de sorayım şu son olayı, olay sanırım sizin dediğiniz gibi analytics açığı daha önce baska sayac kullanırken böyle garip spamlar gelmiyordu.
şimdi ben bu analytics kodunu kaldırırsam bu siteler benim siteme spam göndermeyi durduracaklar mı? kesin olarak soruyorum anlamak adına
mesela, metricada mesela hiç anormal bir hit gelmiyormuş gibi olur ama aslında spam hitler gelebilir, konunun ilk yazısına 5. ve 6. sorularımı okursanız anlarsınız, bu tarz ghost spam ve görünmeyen spamların olup olmadıgını nasıl anlayacağız peki? @iyi