akaracay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstad bahsettiğiniz mevzu için önce veritabanınızda yeni bir tablo açın, sitenize ait tüm linkler için içerik türü, içeriğin kendi tablosundaki idsi ya da başlığı (ya da hangisini kullanacaksanız) ve de o içerik için oluşturulacak olan benzersiz bir slug sütunları oluşturun. yönetim panelinizden içerik eklerken otomatik olarak bu tablonun da değerlerini doldurtun ve arayüzde de içeriklerinizi çağırırken index.php?slug=deneme-icerik gibisinden bir adres üzerinden slug parametresinin değerini sonradan oluşturduğunuz tablodaki slug sütununda aratın. tabloda $_GET ile alıp arattığınız slug için girilmiş içerik türünü (ya da o içerikler hangi tablodaysa o tablonun adını) ve o içeriğin kendi tablosundaki idsini alın. o tablodan o iddeki içeriği çağırın. htaccess dosyanızda da artık tek yapmanız gereken gereksiz satırlardan kurtulup sadece ?slug parametresine göre adresleme yapmak... biraz karışık oldu ama yazdığımı anlayan birileri çıkacaktır elbet, en azından bunu ümit ediyorum
Hocam çok teşekkürler Dediklerinizi harfiyen anladım. Peki bunu tema ya nasıl monte edeceğim İlk mesajımdaki sistemle yapıyorum yani include ediyorum. İşte get sayfa dan geliyorsa sayfalar.php i include ediyorum.

numanturle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
senin için ufak bir betik hazırladım onu kullan mantığını anlıyacaksın

.htaccess
RewriteEngine On
Options +Indexes
Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !\.(png|gif|ico|swf|jpe?g|js|css)$ 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d 
RewriteRule ^kategori-(.*?)/(.*?).html$ ?islem=kategori&kid=$1&urun=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^(.*?)-(.*?).html$ ?islem=$1&kid=$2&urun=$3 [L,QSA]
index.php
<?php 
echo '<meta charset="UTF-8" />';
$kid = mysql_real_escape_string($_GET['kid']);
$degisken = mysql_real_escape_string($_GET['islem']);
$urun = mysql_real_escape_string($_GET['urun']);

if($degisken != "sayfa" && $degisken != "kategori"){
	echo "404 NOT FOUND !";
}elseif($degisken == "kategori"){

if($urun){
		echo "{$kid} kategorisinde {$urun}' ürünü  görüntülüyorsunuz.";
	}else{
		echo "{$kid} kategorisini görüntülüyorsunuz.";
	}

}elseif($degisken == "sayfa"){
	echo "{$kid} sayfasını görüntülüyorsunuz.";
}

sayfa-hakkimda.html
kategori-elbise.html
kategori-elbise/corap.html

girersen ekrana yansıyan değerleri göz önüne alarak işlem yapabilirsin bence
Çok teşekkürler hocam zahmet verdik. Fakat url ler uzun olmasını istemiyorum Şu mesajımda tam olarak anlattığımı sanıyorum https://www.r10.net/1071176379-post5.html