Merhaba sanıyorum siteme referer spamlar dadanmış durumda.

Analyticsten oturum açtığım zaman, Kitle > Genel Bakış kısmına bakınca hemen çıkma oranı %77.55 siteyi daha kimseye söymediğim halde dün 50 kişi girmiş ve dil olarak da "es" yazıyor. Ayrıca Gerçek Zamanlı > Genel Bakış kısmında darodar sitesini görüp duruyorum girip girip çıkıyor. Ayrıca Edinme > Tüm Trafik > Yönlendirmeler kısmında da hemen çıkma oranı %100 olan birkaç site var onlar da görülebiliyor.

Bu konuyla ilgili hiç araştırma yapmadan gelip neden soru soruyorsun felan demeyin çok araştırdım yüzlerce makale var ben de biliyorum ama hepsi farklı olarak anlatmış hepsi başka bir şey anlatmış kimisi .htaccess kimisi all in one seo ayarları demiş, kimisi analyticsten filtreyi anlatmış. Benim sormak istediğim kısa kısa sorular var çünkü hem başına gelenlere yardımcı olur hem de kafam epey karışmış durumda.

1) Bu siteleri analyticsten filtrelediğim zaman bu botlar siteme ulaşamayacak mı bu bana çok mantıksız geldi sadece analyticsten görünmeyecek siteme girecek galiba bu botlar ve yine zarar vermiş olmayacaklar mı?

2) .htaccess ile engellemek kesin çözüm mü ordan engellersek sanırım siteye ulaşamadıkları için analyticsi de etkilememiş olacaklar ancak her yerde .htaccessten engelleme ile farklı kodlar vermişler hangisi işe yarıyor bilmiyorum toplu güncel spam sitelerin olduğu bir liste de bulamadım. spam siteler ip domain felan değiştiriyormuş galiba

3) all in one seo pack eklentisinde Bad Bot Blocker diye bir kısım var oradan engellemek kesin çözüm mü .htaccess dosyasını etkiliyor diye yazmışlar ama baktım yani ordan engelleyince .htaccess dosyasında hiçbir ekleme çıkarma olmuyor.

4) anaytics ekledikten sonra böyle şeyler olmaya başladı sizce kaldırayım mı kaldırırsam girmeye devam ederler mi sizce?

5) ghost spam dedikleri bir olay varmış,

https://www.r10.net/webmaster-tools-a...ken-4-sey.html

bu konuda ilk mesajda alıntı kısmına bakarsanız göreceksiniz, orada yazıyor ghost spamlar analyticste görünmez ama sitenize girer diye bunu nasıl anlayabiliriz bizim sitemizde böyle bir durum var mı yok mu?

bir de tek çözüm olarak valid hostname filter demiş ama ingilizce oldugu için bir şey anlamadım.

6) celilcan hocamın sitesinde birisi yorum kısmına bu şekilde bir şey yazmış 5.soruyla bağlantılı bu da ghost spamlarla alakalı galiba

Alıntı
Çok iyi oldu bu konuya değinmeniz. Benim siteme de Ukrayna kaynaklı referer saldırıları oluyor. Ama Analytics’de görünmüyor. Galiba yazılım kullanarak javascript kapalı olarak sadece GET atıyorlar o yüzden Analytics’de görünmüyor. Analytics’de görünmeyen awstats’da görünen sahte referer ataklarını nasıl engelleriz bilmiyorum. IP’leri iptablesle yasaklayayım dedim baş edemedim. Bir IP banlasam 10 IP ile farklı domainlerle referer atak yapıyorlar. Buna bir çare bulabilir miyiz acaba?
böyle analyticste görünmeyen spamları nasıl anlayacağız? awstats felan diyor onlar ne bilemiyorum kullanmadım hiç

7) son olarak sanırım bu spamlar siteye değil de kodlara geliyorlar. yani analytics kodlarına. bozulan analytics istatistiklerini düzeltmek mümkün mü? sonuçta hemen çıkma oranı yükseldiği için gerilere atacak google beni

kısacası nasıl bir yol izlemeyeliyim arkadaşlar? özellikle ghost spam olayı epey kafa karıştırıcı nasıl anlayabiliriz sitemize yapılan saldırıları felan detaylıca bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?

bu arada sizlerle de alakalı olduğu için görüşlerinizi beklerim hocam;

@celilcan
@Hellscream