Anladım ancak merak ettiğim konu devlet üniversitelerinde nasıl oluyor bu olay,çünkü sağlık lisesi çıkışlılar sınavsız geçiş haklarıyla direk olarak geçebiliyor bu bölümlere biz gerekli puanı aldığımızda girebiliyormuyuz bunu merak ediyorum
@tolgasen hocam bilginiz varmı acaba ?
Hocam okumanıza engel bir durum yok. Sadece şans, eğer o yıl direk geçiş yapan öğrenci sayısından size konteyjan kalırsa tabii ki girersiniz.
Okuyabilirseniz mutlaka okuyun. İş garantiniz var. Hangi hastaneye giderseniz gidin işe alırlar. Sertifikalarla kendinizi desteklerseniz 4000 civarı maaş alırsınız.
Devlete girmek isterseniz 75+ puan yaparsanız atanırsınız. Devlete girmekte zor değil. Öneririm yani..
Hocam eşim için bir kaç soru sormak istiyorum. Sağlık bölümü okumayı istiyordu fakat atama durumlarını göz atınca Paramedik en iyisiydi. (Anestezi vs vasat durumda atamaları)
1- Çalışma şartları nasıl oluyor? Nöbet sistemi var mıdır ve ekstra ücretli nöbetlere gidebiliyorlar mı?
2- Doğu görevi var mı? Varsa kaç yıl oluyor?
3- Sertifikalara değinmişsiniz, önerdiğiniz sertifika programlar var mıdır hocam?
4- Ve bu konuyla ilgili söylemek istediğiniz öneriniz var mıdır?
İyi mesailer hocam