Toplam 200 liraya yakın olması lazım. Öngördüğü kadar geldi, zaten beğenme başına olduğu için fiyatı belli, bu yüzden tahmininde yanılma payı yok gibi.
Ama aramalardan neredeyse hiç kimse gelmiyor reklam verildikten beri. Yani bu yüzden bir daha reklam verirmiyim, zor.
Merhabalar facebook sayfalarınızı inceledim eğer reklama 200 tl harcayıp sayfalarınızın beğeni sayısı şuan ki düzeyde ise bir yerde bir hata yaptığınızı söylemek doğru olur...
Facebook beğeni sayısını tahmini olarak verir, önemli olan facebook ön gördüğü beğeni sayısı değil erişilen kişi sayısıdır...
Bir örnek ile açıklamak gerekirse yayınladığınız bir facebook reklamının hedef kitlesi daraldıkça gösterim sayısı azalır, ama doğru hedef kitleye ulaştığınız için potansiyel müşterileriniz artacaktır önemli olan reklamın doğru hedef kitleye gösterimidir...
Yaptığım araştırmalar sonucunda reklamın beğenisini etki eden en önemli unsurlardan biri hedef kitlenin seçimi olduğunu anladım...
Bunun dışında reklam metni ve görselde önemlidir...
Örneğin bir işletme facebook'a 20 tl günlük bütçeli reklam verdiğini varsayalım, facebook yaptığı hesaplamada 50-200 arası bir beğeni alacağını söylüyor...
Eğer rakip olarak gördüğünüz işletme aynı bütçe ile yaptığı reklam harcaması sonucunda 1000 1500 arası bir beğeni alıyorsa rakipleriniz sizden neden bir adım önde olduğunu düşünmeniz gerek...
Her neyse kısaca size önerim müşterilerinizi tanıyın ve doğru hedef kitleye doğru reklam verin, ayrıca içerik yönetimini doğru yapmalısınız aramalarda bir adım önde olmak için... Ha unutmadan önerilen sayfalardan gelen kişi sayıda önemlidir... motor kullanan bir adamın arkadaşı da motor kullanır unutmayın
Cevabınız için teşekkürler tez çalışmama bir katkı sundunuz...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:09:14 -->-> Daha önceki mesaj 15:02:48 --
facebook da bir sayfa reklam sponsorulu verdiğiniz zaman sayfanızı beğenen kişiye diğer sayfalarınızı da öneri olarak sunuyor
Bu söylediğinizden emin misiniz bana kalırsa facebook önerilerilen sayfaları arkadaşlarınızın beğenmesi üzerinden değerlendirip öneriyor...
Ayrıca reklam verdiğiniz zaman %70 reklamdan müşteri geliyorsa %30-35 de genelde öneri olarak beğenilerden gelir bunu facebook gösteriyor