Evet 2 ay önce bende araba aldım ve aynen senin söylediğin "renault , volkswagen polo jetta , focus vsvs arabaları şirket arabası niteliği diye almayalım" sözünü uyguladım.
Ben şunu söylemek istiyorum, tamamen bütçe ile alakalı bir mesele bu. Kimseyi küçük düşürmüyorum ki haddime değil. Ancak, arkadaş 75 Bin Tl gibi bir bütçe ayırmış zaten. Orada 3 tane arabada kararsız kaldım diyor ve söyledikleri BMW, MERCO, JEEP. Biz kalkıp ona ford, renault vs. önerirsek arkadaşa yardımcı olamayız.
Eğer 75 BİN TL paranız olsa ve gidip Focus'a o parayı bağlasanız ben sadece hayırlısı olsun derim geçerim.... Alanlarda zaten neden alıyor, onuda söyliyeyim... Klasik türk mantığı " Kolay satılır, parçası ucuz, az yakar" .. Eskiden vergi,sigorta falanda diyorlardı ama yok öyle birşey
Estağfurullah kimsenin haddine değil tabiki küçük görmek hocam. Ben dahil bir hocamızda belirtmiş alıntı yaparak söyledim hocamıza.
Sadece piyasa ortada hocamızın çok kmli boyalı bir araca binmesi yerine sadece düzgün bir araca binmesi için belirttim. Focus dışı alternatiflerde var tabi. Dediğim gibi 75 bin tlye biraz zor bununda altını çizebilirim. Ama inşallah hocamız güzel temiz bir araç bularak alır, hayırlısı olur.
Tabikide hocamızın kendi seçimi. Sizinde aracınız hayırlı olsun bu arada. Amacım kimseyi ezmek , tartışmak veya kötü bir iş yaptırmak değil iyi bir seçenek sunmak.
Tekrar herkese hayırlısı olsun.