AtomCmyLMz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumda konu vardı GSS ile ilgili, ben yapılacakları detaylı yazmıştım. Ancak son saniyeye kadar hiçbir şey yapmayıp, borç ödemesi gelince "bana ne ya ödemeyeceğim" demekle olmuyor arkadaşlar. Yapacağınız şey çok basitti, eğer ödemeyecek kadar kötüyseniz sıkıntı yok. Ama durumunuz var ve ödemek istemiyorsanız, geliri olmayan herhangi bir arkadaşınızın ya da akrabanızın yanına ikametgahınızı aldırıyorsunuz. Sonra SGK gidip gelir testi istiyorsunuz. 1-2 hafta içinde geliyorlar, evde 10-15 dakikalık görüşmeden sonra gelirinizin olmadığını belirtiyorsunuz. Sonra 2 hafta içerisinde SGK gelmenizi söylüyorlar. Toplamda 1 ay içerisinde borcunuz sıfırlanmış oluyor, bizzat kendim denedim.

---

Edit: Okul dönemleri için ise her sene öğrenci belgesi götürmeniz gerekiyordu. Eğer götürmediyseniz ve şu an okulunuz bittiyse mezun belgenizi götürüp o dönemi komple sildirebilirsiniz.
Benim foruma üyeliğim 2 sene önce vardı fakat aktif olma durumum 2 3 ay içerisinde oldu. Önceden aktif olamıyordum. Dürüst olayım bu işlerden hiç anlamam. Bu borçdan dolayı az biraz anlamaya başladım. Sınavlara hazırlandığım için televizyon vs izlemiyorum. Dershaneden eve evden dershaneye. Ailem bana son gün söyledi bu işi. Önceden söylese gider gelir testi yaptırırdım. Son gün gittim 200 300 kişi var bana sıra gelmedi bekledim kapanana kadar. Sonra birkaç gün sonra gittim orada ki personel ödemeyin seçimden sonra silinecek dedi çünkü her parti o vaati vermiş. Seçimler den sonra yine gittim. Önlisans bitirdim bu yaz. Belgeni getir işlem yapalım gelir testini ölçelim ona göre gelse de çok az gelir dediler. Götürdüm gelir testi ile ilgili bir sürü soru sordu şunun parası şunun geliri vs.. Sonra 2 3 hafta içinde sonuçlanacak gelip ssk dan durumunuzu öğrenin dedi. Haftaya gidip bakacağım.