AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman şu demek oluyor bu: Bu kişiler çalıştıkları firmalara özel olarak, o kategoride, o siteye özel, sitenin stabil kalmasını sağlayıp firmanın zarar etmesini engelleyecek çalışmalar yapıyorlar, ve seminerlerde bu tecrübelerini aktarıyorlar.
Hocam büyük firmada SEO Uzmanı olarak çalışıyorsan tek işin rapor sunmaktır, gerisini adwords kısmı halleder. 1-2 resim düzenle, title düzenle, 2 kıyafet giy fotoğraf çekin sonra da biliyorum diye geçin. Benim anlamadığım olay şu. Arkadaş yabancıları takip ediyorum adam bir firmada çalışıyorsa kesin blog tutar ve firmada uyguladıklarını o blogunda anlatır ve herkese birşeyler öğretir. Bizim Türkiye'de ise o arkadaşlar yabancı bloglardan okuyor, kendi uyguluyor ama 1 kelime et diyince sonuç ne oldu diyince ortalıkta yoklar.

SEO işinde herkes uzmandır, gidin bakın SEO yazın 1. sıradaki arkadaş yaptığı iş tanıtım yazısı almak reklam yapmaktan başka birşey değildir. Sitesinde o kadar çok hata var ki olay marka yapmaktan geçiyor onu biliyor ve kendini pazarlıyor.

Buradaki bir çok arkadaş o kendini uzman diye tanıtanlara kök söktürürler. Hayatında hiç 0'dan site açıp başarıya ulaştırabilmişler mi onu sormak lazım ilk bu arkadaşlara. Ha içlerinde iyi olanlar var bizzat kendim tanıyorum ama çoğu biryerde çalışıyorum diye 2-3 bin tl maaş alıp kendini birşey sanan arkadaşlar.

Konudaki arkadaşlara ; kursa gidecekseniz çevre edinmeye kendinizi pazarlamaya gidin yoksa birşey öğrenmek amacıyla giderseniz hiçbirşey öğrenemezsiniz.

İşin özü; SEO = Marka. Marka olup da ortalıktan silinen şu 15 yılda 1 tane site gösteremezsiniz.