Eğitmenlerin büyük çoğunluğu şahsen tanıdığımı belirtmekle birlikte, gayet doyurucu bir etkinlik olabileceğini düşünüyorum. 35 kişilik küçük bir grup ve 6 hafta gibi uzun bir süre var. Yani benzer konferansların bile 1-2 günlük fiyatı bu olurken, gerçekten sektörde önemli yer edinmiş insanlardan birebir 6 hafta bu eğitimi almak yararlı olacaktır.
Allah aşkına bu ''seo'' uzmanları neye gore uzman oluyor? Yani bilmediğimden soruyorum ama seonun 2 temeli vardır.
1) Sabit yapılması gereken şablonlar: Ki her sitede olmazsa olmaz kalıplardır, örnek: okunabilirlik, kullanım kolaylığı, hız vb.
2) Websiteleriyle dolup taşan internet dünyasında, ilk 10a girebilecek siteleri daha da eleyebilmek için googleın çıkardığı güncellemeler, zira o da haklı milyarlarca siteyi sıralarken birşeyleri baz almak.
Keza diğer arama motorları zaten hikaye. Sorum şu, hergün güncelleme getiren google varken karşılarında; bu uzmanlar seminerde ne anlatıyor? Backlink mi analtıyor, h*acklink mi anlatıyor, siteyi nasıl geliştirirsiniz onu mu anlatıyor, yoksa daha dün gelen bir XXX updateini denedi, yaptı, uygladı, oldu da bana anlatacak kadar çok mu tesst ettiler, nedir yani tam olarak bu kişileri uzman yapan?
Sorumun kısa şekli: Googleda arayıp cevabını bulamadığım birşey var ki onu analtıyor bu arkadaşlar, yani bana tam olarak ne anlatabiliyrlar da ''uzman'' diyebiliyoruz?
Teşekkürler
Bildiğim kadarıyla ve az buçuk içinde bulunmuş biri olarak basitçe şöyle açıklamaya çalışıyım; örneğin bir alışveriş sitesinde bir ürün sayfasının olur da linki değişir, stoğu biter veya ürün sorumluları yanlış bir giriş yapar bu Google tarafından anlaşılıp hemen sıralaması düşürülebiliyor. Hal böyle olunca bir SEO çalışanının - ajansının bununun takibini yapması, gerekli önlemleri alması ve şirketle iletişimde olması o kelimenin kaybedebileceği sıra ve akabinde şirketin kaybedebileceği binlerce lirayı kurtarabiliyor. Yani kurumsal bir SEO ajansından beni "evden eve nakliyat" kelimesinde ilk sıraya taşı, talebine yanıt vermesini bekleyemezsin. Çok içerikli ve önemli paraların döndüğü alanlarda tüm kelime ve sayfalardaki durumun sürekli takip edilmesi, düşüş ve yükselişlere karşı harekete geçilmesi gerekiyor. Ayrıca büyük bir içerik yönetildiğinde (ki bu çoğu zaman sürekli değişen ve gelişen bir içerik de olabiliyor) ilk temel madde olarak verdiğiniz kısmın bile en iyi şekilde yapılması önemli oluyor.
Yani dışarıdan bakınca haklısınız, hatta 1-2 kelimeye hedeflenmiş "webmaster" siteler için de dediklerinizin dışında belki bir uzmanlık gerekmeyebilir. Fakat çok büyük oyuncuların oynadığı ve önemli rekabetin olduğu sektörlerde her sıra büyük önem taşıyor. Burda da iş doğal olarak karmaşıklaşıyor, bir sürü araç üzerinden her hareketin takibinden, html kodlarındaki en ufak sorunlara kadar, ve en nihayetinde uzmanlık gerektiriyor.