Merhabalar
Bundan yaklaşık 3 yıl önce almış olduğum domaine Haziran başında Wordpress kurup bir haber sitesi açtım.
Sıfırdan açmış olduğum haber sitesine ilk birkaç günde haberleri sağdan soldan aşırıp üzerlerine oynama yaparak siteye içerik girdim. İlk bir haftayı zor bela bu şekilde bitirdim.
Siteyi açtığımın 2. Haftasında tamamen kendi bulmuş olduğum bir yöntem ile haber bulma konusunda sağlam bir kaynağa ulaştım.
Malum haber siteleri haber kaynağına erişmek için ülkemizde ki ilk 3 haber ajanslarına üye olmaları gerekiyor. Bu ajansların üyelik paketlerini aşağı yukarı çoğumuz biliyoruz.
2. haftadan bu yana bu sağlam kaynak aracılığı ile birinci elden haberlere erişiyor ve haber konusunda kaynak sıkıntısı yaşamıyorum.
Haziran ve Temmuz ayları boyunca sabah saat 09:00 akşam 19:00a kadar gün boyu siteye haber kastım.
Yaklaşık 2 ay boyunca bunu yaptım. Sonra 20-25 gün ara verdim (elimde olmayan nedenlerden dolayı)
Sıfır ziyaretçi ile başladığım site 2. Ayın sonunda günlük ortalama 70 ziyaretçiye ulaştı. Gün geldi ziyaretçi sayısı 150-250 arasını buldu.
20 gün ara verince ziyaretçi sayısı 20nin altına indi. Eylül 10 itibari tekrar siteye içerik girmeye (haber) başladım.
Ara ara, siteye içerik girmeye ara veriyorum. Zira bu site dışında hayatımı idame etmek için yapmış olduğum başka işler var.
İçerik girmeye çok fazla zaman bulamadığımdan siteye daha az haber girmeye karar verdim. (günlük 10 haber girme gibi)
Siteyi açalı 5,5 ayı geride bıraktım. Bugün için ziyaretçi ortalaması 70 civarı.
Siteyi açtıktan 1 ay sonra Adsense reklamları yayınlamaya başladım.
O günden bu yana Adsense reklamlarından beklentim bir türlü istediğim rakamlara ulaşmadı.
Siteyi kendim açtım. Siteye haberleri tek başıma ben giriyorum. Bildiğim SEO taktiklerini kullanıyorum. Sağdan soldan edindiğim bilgilerle.
Bana gelen haberleri siteye eklerken bazı bölümlerini değiştiriyorum. Çünkü bana gelen haber, aynı zamanda başka haber sitelerine de gidiyor.
Haber sitesi üzerinden Adsense geliri elde etme zorluğundan bilgim var. Hatta bu alana bilerek ve kaşınarak girdim.
Sitem içerik olarak genel haber sitesi değil. Burada farklılaşmaya çalıştım. Konulu haber sitesi diyelim.
Salt haber sitesi konseptiyle Adsense geliri elde edemeyeceğimi de çok iyi biliyorum. Bu bağlamda siteye başından beri farklı ek özellikler kazandırma gibi planım var. (portal gibi)
Siteye sosyal ağlardan ziyaretçi çekmek için, sosyal ağlardan faydalanıyorum.
Şu ana kadar hiç backlink vb gibi işlere girişmedim. Bundan sonrada bulaşmayı düşünmüyorum.
Maddi imkanım ölçüsünde organik olarak büyümeye çalışıyorum. Büyürken mümkün mertebe hata yapmamaya çalışıyorum.
5,5 aylık süre sonunda Adsenseden henüz komik rakamlar kazanıyor olsam da sıfırdan buraya gelmeyi bir başarı olarak görüyorum.
Belki bugün için rakamlar komik olabilir ama 2 sene önce sadece benim bildiğim ismi (site domain) bugün emimim ki en az 200 kişi biliyordur.
Zaten bana göre önemli olanda budur.
Bu bilinirliği 20 katlara ulaştırdığım vakit inanıyorum ki o zaman site bana gerçek manada kazandıracaktır.
Henüz yolun çok başında ve gidecek daha çok yolum var. Sıfırdan başladığım hikayemin 5,5 ay sonunda küçük bir başarısını sizlerle paylaşmak istedim.
İnşallah bundan sonra ki gelişmeleri elimden geldiğince burada ara ara sizlere aktarmayı düşünüyorum.
Sizlerden ricam site adresi ve kazandığım parayı sormamanız. Bunun dışında ki her türlü öneri ve görüşlerinize açık olduğumu belirtir hayırlı geceler dilerim.
Selam ve saygılarımla,
Mehdi Usta