reklamı sen göstermiyorsun ki. reklamı gösteren google adsense şirketi. sen ticari bir olayda bulunmuyorsun sen sadece gösterilmesi görevindesin. örneğin bir şirket var sen burda sadece reklamların olduğu bilbordlara adam getirip bak burda reklam var diyorsun. bunun karşılığında komisyon alıyorsun. reklamı gösteren google reklamı alan google sen sadece gösterilmesine kolylık gösteriyorsun google bir çalışanı olarak. ve dolayısıyla maaş alıyorsun. bu maaşta çifte vergilendirmeyi önleme anlaşamsı uyarınca türkiyeden vergi verilmez. bazıları sigorta diyor. amerikada çalışanları zorunlu sigorta diye bir şey yok abd de çalışan bir şirkette gidiptte türkiye bu elamnı niye sigortalamadın diye sormaz
Merak ettim vergi dairesi başkanlığını aradım. Bi bayan çıktı pek bilgisi yoktu, üst birine yönlendirdi. O da 5-10 dk bekletti ve çifte vergilendirme durumu söz konusu filan dedi. En doğru bilgiyi illerin vergi dairelerine giderek öğrenebileceğimi söyledi. İlçede vergi dairelerinde çalışanlar bile bu konuda bilgisiz sanırım, o yüzden il vergi dairesine sor dedi. Neyse artık başımıza bir iş gelirse, dediğiniz anlaşmayı sağlam bir avukatla vergi dairesine sunarız olur biter. Şimdilik vergi filan ödemeye gerek yok gibi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:02:03 -->-> Daha önceki mesaj 00:00:25 --
Ödemeleri Paypaldan alma şansı yok mu?
Paypal sana iban numarası veriyorsa, onu google adsense hesabına gir ve ödemeni al. Google yardım sayfalarında paypala ödeme gerçekleştirilemez diye bir not vardı, tam hatırlamıyorum nerede olduğunu şimdi. O yüzden paypaldan pek umutlu değilim ben, sen yine de araştır.