Arkadaşlar, adsense hakkında forumdaki çoğu bölümü taradım okudum araştırdım benim durumumda birisi gerçekten var mı merak etmekteyim. Konumuz kısaca adsense tıklama oranlarının 2015 haziran itibariyle (seçimden dolayı olabilir) yarıdan fazla bir düşüş yaşaması!
Şimdi sevgili arkadaşlar, ben Adsense'den ile 2 yılı aşkın zamandır güzel ödemeler alıyorum TBM'ler sektöre göre değişmekte veya aynı sektörün dönemlerine göre bile değişkenlik göstermekte bunun bilincindeyim. Ancak bu tıklama oranlarında inanılmaz bir düşüş oldu, şöyle ki:
Admini olduğum irili ufaklı 1'i ingilizce olmak üzere 10 adet web sitem var ve bu sitelerin çeşitli miktarda adsense gelirleri var. Dediğim gibi haziran ayı itibariyle tıklama oranları ortalama %4-%5 olan sitelerim (zayıflama ve diyet kategorileri) %1,5 - %2 civarına düşmüş durumda. Bu da otomatik olarak gelirin neredeyse 3'te birine düşmesi demek. Aylık 2-3 bin arası değişen ödemelerim 900 TL'lere düşmüş durumda.
Önce bu durumun nedenlerini araştırmaya çalıştım. Sitelerimde eskiye göre daha alakasız reklamlar gördüm en büyük sebebinin bu olduğuna dair sanırım hemfikiriz. Çünkü türkçe sitelerimdeki tıklama oranlarında büyük bir düşüş yaşanırken ingilizce olan sitem hala aynı tıklama oranı değerlerinde seyretmekte. Örnek olması açısından bir sitemin değerlerini yazayım:
Ocak - %5.09
Şubat - %5.36
Mart - %5.02
Nisan - %4.50
Mayıs - %4.47
Haziran - %3.47
Temmuz - %1.71
Ağustos - %1.28
Eylül - %1.77
Ekim - %1.92
Kasım - %1.49
Şimdi arkadaşlar, sitesinde buna benzer sıkıntılar yaşayan oluyor mu yoksa "hedef ben miyim tayfun, ben bi deneme taktası mıyım" anlayamadım doğrusu.. Velhasıl işin özü bu durum ne zaman düzelir, ne olur zaman neler getirir bilinmez ancak varsa bu konuda fikirleri olan arkadaşlar ile irtibatta olup buradan fikir alışverişinde bulunursak hepimize faydası olacağının inancındayım..