nerazzurri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam halihazırda e-ticarete başlamak isteyenlere ve sistemini geliştirmek isteyen arkadaşların konularına vaktim oldukça yazıyorum. Öncelikle e-ticarette gerçekten uzun soluklu para kazanmak için sektöre temelinizi iyi atmanız gerek.
Herşeyden önce şunu düşünün. Satacağınız ürünleri müşteri sizden neden alsın ?
1- Güven ( Zaman gerektirir)
2- Uygun fiyat ( Eğer e-ticaret devlerinden 10 20 TL aşağı satacaksanız bu uygun fiyat değildir. Şahsen kendiniz düşünün hiç tanımadığını bir site için 10 20 tl nizi riske atarmısınız ? )
3-Sektör devlerine kafa tutmak için reklam bütçesi gerektirir ki bu bütçe nin gerçekten yüksek olması gerek.

Eğer e-ticaret piyasasında genel bir site açacaksanız ve en az (yetmez ama ) 100.000 TL paranız olması gerekir sektör devlerinin ayaklarına dolanmamak için.

Eğer o kadar param yok diyorsanız. Size tavsiyem bilinmedik tek ürün yada bir kaç ürün üzerinden bir e-ticaret sitesi açarak sattığınız ürün dalında markaşabilirsiniz.

Dediğim gibi bende e-ticaret ile uğraşıyorum. Sıfırdan reklamsız başlayarak ayda 15 20 bin TL para kazanır duruma geldim Elhamdülillah . Bu yazı eğer sıfırdan başlayacaksan ve az bir bütçe ile gireceksen sana yardımcı olabilir.

Ekstra olarak sormak istediklerini de sorabilirsin.
Hocam gerçekten güzel bir başarı yakalamışsınız, tebrik ederim. Fakat, sıfırdan başlayıp bu konuma gelme konusunda yol haritanız hakkında daha çok bilgilendirebilirseniz, bizim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı olacaktır.