Arkadaşlar Merhaba,
IMDB'den veri çekerken yaşadığım bir sorun var.
Siteye filmi yüklüyorum fakat film açıklamalarını el ile girmek çok yavaşlatıyor.
O yüzden IMDB'den otomatik çekmesi için araştırma içine girdim.
Açık kaynak bir bot buldum ve güzel çalışıyor.
Kod şöyle;
<?php
include_once 'imdb.class.php';
$oIMDB = new IMDB ('Avatar');
if ($oIMDB->isReady) {
echo '<p><h1 style="text-align:center;font-weight:bold;">' . $oIMDB->getTitle() . ' - ' . $oIMDB->getYear() . '</h1></p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:16px;color:red;">IMDB Puanı: ' . $oIMDB->getRating() . '/10</p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:16px;color:blue;">Yönetmen: ' . $oIMDB->getDirector() . '</p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:16px;color:grey;">Film Kategorisi: ' . $oIMDB->getGenre() . '</p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:16px;color:#A58837;">Film Süresi: ' . $oIMDB->getRuntime() . '</p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:18px;color:#000;text-decoration:underline;">Film Hakkında' . '</p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:16px;color:#000;">' . $oIMDB->getPlot($iLimit = 0) . '</p>';
echo '<p style="text-align:center;font-weight:bold;font-size:16px;color:#000;">' . $oIMDB->getUrl() . '</p>';
}
else {
echo '<p style="text-align:center;">Bu film veya video ile ilgili herhangi bir veri bulunamadı. Bilgiler IMDB üzerinden otomatik olarak çekilmektedir. Bazı videolarda IMDB bilgisi bulunmayabilir, video izlenilmesine engel değildir. Videonuzu keyifle seyredebilirsiniz.</p>';
}
?>Çok güzel şekilde bilgileri alabiliyorum, fakat Avatar yazan kısmın değişken olmasını istiyorum.
Yani Avatar yazan yere <?php echo $title; ?> yazdığımda film başlığını tanımasını istiyorum.
php kodunun bir üst satırına <?php echo $title; ?> yazdığımda film adını çekiyor ve sayfaya yazıyor.
Fakat php kodunun içinde <?php echo $title; ?> kullandığımda çalışmıyor. Veri boş geliyor.
Php konusunda çok acemiyim. Kodun kullanımı ve yazımı konusunda yanlış mı yapıyorum acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim.