Arkadaşlar merhaba bugün saat 13:15 civarlarında 0850 444 0 444 no'lu Yapıkredi Bankası numarasından arandım ( Yapıkredi ile hiçbir ilgisi yok) kendisi Yapıkredi Bankası Genel müdürlüğünden arıyorum dedi ve bilgi güvenliği için anne baba adımı,doğrum tarihimi,doğum yerimi sordu bu bilgilere cevap verdim bilgi güncellemesi nedeniyle telefon numaranıza gelen 5 haneli kodu istediğinde duraksadım ne için lazım diye sorduğumda telefon numaranızı güncellememiz gerektiği için bu kodu bizimle paylaşmalısınız dediler Gelen sms'e baktığımda İnternet Bankacılığı giriş işlemi için gelen sms olduğunu gördüm ve telefonu direk kapattım.

Aradan 5 dakika sonra yine aynı numara aradı bu sefer farklı kişi yine aynı soruları sordu hat kesilmiş az önce dedi yine şüphelendim hiçbir müşteri hizmetleri hat kesildiğini bilmez bir sıkıntı varsa arar ve işlemi gerçekleştirirdi.Yine sms kodu gönderdi bu sefer ağır konuşup telefonu kapattım ve engelledim numarayı.

Yarım saat sonra 0262 647 1000 numaralı telefondan Kocaeli Yapıkredi Bankası Operasyon müdürlüğünden arandım oradan bir kişi bana Yapıkredi Bankası Operasyon merkezi müdürlüğünden aradığını hesabıma gelen 10.700 lira bir bakiye olduğunu bu bakiyeye bloke koyulduğunu karşı tarafın şikayetçi olduğunu söyledi,sizin iyi niyetli biri olduğunu biliyorum ortada bir dolandırıcılık durumu olduğunu Parayı gönderen kadını 0850 444 0 444 bu numaradan arayıp aynı bana yaptıkları gibi sms şifresini istemişler ve kadında gelen sms'i vermiş oradan tüm parayı benim hesabıma aktarıyorlar önce inanamadım benim hesabımda para yok dedim adama internet şubesine girdiğimde 10.700 liralık bir giriş olduğunu gördüm ve arayan kişi ile paylaştım en kısa sürede bir yapıkredi şubesine gidip ADK Güvenliği aramaları gerektiğini şube çalışanlarına söyleyin dedi ve telefonu kapattı.

Direk şubeye gittim durumu anlattım şube beni arayan kişi ile görüştü paranın tekrar geri iadesi yaptığımı ve gelen para girişi hareket dökümünü bana vererek savcılığa başvurup şikayetçi olmamı söylediler.

Savcılığa gittim ve şikayetçi oldum bugün benim başıma geldi yarın belki sizlerin başına gelebilir yakın çevrenize bu konudan bahsederseniz hepimiz için hayırlı olur bende belki dalgınlıkla sms şifresini verebilirdim.

Tek aklıma takılan bu adamlar bu bilgileri nereden buluyorlar bunu şubeyede sordum güvenlik biriminede sordum cevap veremediler bankada bir açık mı var ki bu bilgilerimize ulaşılabiliyor güvenlik birimi hemen o anda beni nasıl aradı sorulacak çok soru var aslında...

Hayırlı akşamlar diliyorum...

Güncelleme 18/12/2015 : Arkadaşlar yine bugün saat 18:00 civarlarında 0850 444 0 444 numaradan arandım beyfendiler bana tehtitler savurdular yaklaşık 5-6 kere aradılar her bir görüşme 1 dakka felan sürüyor sonra kapanıyor sonra yine arıyorlar.Bunun üzerine tekrardan en yakın karokola gidip yine şikayette bulundum Allah bu tip kansız kişilerden hepimizi korusun.