kardeşim sen hele bi yapabileceğini kanıtla kendi üniversiten bile sana destek olur?
ilk amacın arabanın muaneden geçip geçmemesi olmamalı yapıp yapamayacagın olmalıdır.
bunu üniversitede bir proje olarak başlat hem devletten hemde üniversitenden destek alma şansın artar.
diyelimki yaptın elektirikli arabayı muayeneden geçmedi hiç üzülme yarın özel sektöre iş başvurusu yaparken cv ne ben elektirikli araba yaptım yazdığını düşün hangi firma seni reddebilir.
ama bu işler o kadar kolay değil yapılmaz demiyorum ama zor
Sana bir örnek vereyim
benim tanıgım birisi var iyi bir yazılımcı aslında fakat şuanda kendini tam olarak tanımıyor.
durmadan program öğreniyor hep işte bir program var php de atıyorum 50 kodla yazdığını bunda 10 kodla yazıyon işte vs vs
( bu benim anladığım yoksa o başka türlü anlatıyor.)
ben kendisine proje sunuyorum çok kolay felan diyor bi hevesle başlıyor sonra mırın kırın yapamadığından değil hevesi kaçıyor.
Zaten fen lisesi mezunuyum (elektriğe ilgim var mak müh. okumama rağmen bir elektrikli motorun çalışma mantığını tamamen kavraya biliyorum) çalışkan biri oldugum söylenemz öyle böyle bitti o okul şimdide üniversiteye ugradıgım pek soylenemez sadece babamın isteği olsun diye gidiyorum açıkcası orda burda çalışmaya niyetim yok babam üniversitenin ilk senesi bana staj ayarladı Türkiyenin büyük havalandırma sistemlerini ısıtma sogutma vs.(AVM hastane vb yerler için olan büyük sistemler) satan büyük bir ticari bir firmaya 2 ay sonunda bana patrondan iş teklifi geldi çalışmaya niyetim olsa asla kaçırmazdım primlerle nerden baksan 5-10bin TL aylık gelir imkanı vs. Eniştemin ufak bir fabrikası var 12 CNC li bir fabrika şahsen yazları orda takılıyorum şimdilik kendisine üretimde bana yardımcı olur şuan için taslaklarını bile hazırladım kendime 15 tatil için elektrikli motor üreten bir firmada staj ayarlamaya çalışıyorum ocak ayı için orda 15 gün buluna bilmem motorlar hakkında çok daha fazla bilgi edinmemde işe yarar böylelikle motorun tasarımını bitirmemde yardımcı olur bitirdikten sonrada parçaları temin edicem bakalım.