KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncellikle niçin yurtdışına gitmek istediğinizi belirleyin. Bosna'da, Makedonya'da türkçe eğitim veren okullar olduğu için çok kişi gidiyor fakat normal bir açıköğretim okumaktan başka bir farkı yok. Sonra orası bana birşey katmadı, herşeye para istiyorlar, ülke küçük diye sızlanmayın.

Yurtdışında okumak istiyorsanız birkere ne olursa olsun türkçe dışında bir dilde eğitim görmeniz gerekiyor ki bi katkısı olsun. O zaman Bosna'ya da gitseniz başka ülkeye de gitseniz sorun yok. Ama bir takım türk işadamlarının bazı ülkelerde açtığı okullara giderseniz çok şey beklemeyin. Bosna, Makedonya'da birçok kişi düşük puan, ucuzluk ve türkçe eğitim olduğu için gitmektedir. Fakat yine aynı ülkelerde ingilizce eğitim veren bir bölüme giderseniz daha hayırlı olur. Birde eğitim kalitesi açısından konuda bahsedilen ülkelerden en iyisi Macersitan'dır. Bosna Hersek, Makedonya orta halli bir eğitimi vardır. Ukrayna, Bulgaristan hakkında ise bilgim yok. Yurtdışı eğitim denilince de ben Macaristan ve sonrasına bakarım diğerlerine değil.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Yurtdışında okumak isteme amacım hem dil öğrenmek hem kendimi geliştirmek. Zaten türkçe istemiyorum bende. Başka dillerde almak istiyorum eğitimimi. Rusya ya gidemeyeceğim için başka ülkeler araştırıyorum. Azerbaycan denk geldi Rusça eğitim veriliyormuş ancak rüşvet çok dönüyormuş. O yüzden gitmek istemiyorum. Macaristan da var aklımda. Bunlardan birini değerlendireceğim artık.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi