Sınava giren arkadaşlar hatırladığı soru ve cevapları paylaşırsa iyi olur
Bende girdim ama bir ehliyet sitesinde paylaşılan cevap anahtarı belki yardımcı olur size, 2 gün sonra sorular yayınlanacak zaten.
1-Benzin hava karışımı: Emme zamanı 2-70km/h takip mesafesi : 35m 3-Araç çalışırken marşa basarsak: marş dişlisi zarar görür 4-%25 indirim sorusu: 15 gün 5-Adam yerde yatıyordu : koma pozisyonu 6-Max 2 römorklu araç: taşır kantarı 7-Kollarının altından çekerek taşıma : rentek manevrası 8-Tabelaya zarar vermek: para cezası masraflari odetmek 9-Şehir içinde yapması yasak : havalı korna 10-Kış lastiği uygulaması :1 aralık-1 nisan 11-Aracı uzun sürece beklemesi : park etme 12-Trafik tanzim işareti B seçeneği olacaktı: (diğerleri üçgen. B seçeneği yuvarlak tabela) 13-Hız sınırı levhası : 50km/H 14-Yakıt sarfiyatı : buji kumlanması 15-Şok pozisyonu : 30cm 16-bir soru vardı cevabı tedavi etmek. ( koruma-bildirme vs olan soru sanırım ) 17-ilk yardım acil tedavi olan soru 1 yanlış,2 doğru 18-trafik polisi kolunu kaldırmış: tüm yönlere kapalı 19-akü işareti vardı : sanırım doğru yapmışsınızdır 20-otoyollar asgari hız :40km/h 21-monoküler(tek gözlü ) ticari kullanamaz 22-aks-şaft olan soru: cevap diferansiyel 23-göğüsde yara varsa: yarı dik oturuş poziyonu 24-mali sigorta sorusu: ikiside doğru 25-direnç sorusu: aynı değerde direnç olacak 26-kalıcı olarak eklemin yüzeyi kırılması : çıkık 27-kısmi tıkanık olan kişi sorusu: öksürmesi yasaklanır. 28-İç kanaması olan kişiye: su verilmez! 29-İlk yardımın ABC sorusu : şahdamarı 5sn kontrol etmek yaptım 30- yakıt göstergesi lambası: yakıtın azaldığı 31-antifiriz azalması sorusu : radyatör hortumunda kaçak var 32- rüzgar sorusu: sollama yapılmaz, hız düşürülür. 33-motor yağı: sürtünmeyi azaltır, aşınmayı önler 34- can, mal kaybı olduğu olay vardı sanırım: trafik kazası 35- iki kollu trafik levhası: anayol talihi yol 36- hangi lambanın yanması yolun kapanacağı vey açılacağı anlamına gelir: sarı ışık 37- kaza yapan araç: tali yoldan gelen aracın ana yoldaki aracın önüne çıkması 38- lastik çıkartma. araç sabitlenir-jnat kapağı çıkarılır- buji gevşetlir vs vs cevap : V-I 39- 3 araç vardı yolda en arkadaki araç sollama yaparken ortadaki yola çıkıyordu : 2 numaralı aracın yolu kontrol etmeden yola çıkması 40- park halinde aaraç ile yola çıkarken hangisi yapılmaz. yoldan geçen arabayı yavaşlatmak 41- trafik kazasında önceliği en son olan : ayağı kirik cikik 42-karayolları : ehliyet almaya karışmaz 43- yola çizilen amblemler vardı. DUR-ENGELLİ-BİSİKLET hangisi görünce yavaşlaak gerekir: Ben Sadece DUR yaptım 44- bir araç öndeki aracı geçecekti hangisi yapılmaz vardı: Sağ tarafından geçilmez 45- hangisi olumsuz davranışdır: Sol şeridi sürekli meşgul etmek 46- omurga zarar görürse ne olur : omurgadan aşağısı felç olur 47- kalp masajı ile ilgili soru: I-sert zemine yatırlır II- Göğüsün ortasına bası uygulanır III- göğüs1/2 oranında iner : cevap I-II olacak. 48- motorsikletli elinde poset vs. taşımasi 49- Aşırı hızdan kaçınmak.