seocucom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli arkadaşım,

Anladığım kadarıyla çalışmakta olduğunuz bir firmaya teklifimiz gitmiş. Şöyle izah edeyim.
Konunun etiklikle uzaktan yakından bir alakası yok. Siz kimsiniz bilmeyiz, yanyana birbirini tanıyan
müşterilerini bilen iki işletme de değiliz. Bir pazarlama birimimiz var ve yoğun pazalama aktivitelerimiz
var. Devam da etmekte. Hangi siteye kim ne yapıyor bunu bilmemiz pek mümkün değil. Bununla da çok
ilgilenmiyoruz açıkçası. Alt yapımızı inceleyene, bizimle çalışmak isteyen tüm kobilere kapımız açık.
Serbest rekabet denilen bir ticari ortamdayız.

Ama önem verip konuyu buraya kadar yazdığınıza göre sizi olumsuz etkilemiş olduğunuz görüyoruz.
Şöyle bir yaklaşım gösterelim tarafımızdan, Arzu ederseniz bizi arayın tanışalım. " bilgi at seocu com "
adresine iletişim kurulmasını istemediğiniz müşteri listenizi gönderin. O liste ekibimiz tarafından dikkate alınsın.
Size ancak bu şekilde yardımcı olabiliriz. Emin olun iyi iş yapan kimsenin kimseye ihtiyacı yok.
Sadece 1 milyon firma İstanbul'da var. Saygılarımızla ..
Merhaba, öncelikle yaklaşımınızdaki olgunluktan dolayı teşekkür ederim.

Hayır, seo uzmanı olarak çalıştığım bir firmaya teklif vermediniz. Benim seo olarak hizmet verdiğim firma olsa bile mail atmanız problem değil. Çünkü bütün firmaların kiminle çalıştığını vs bilemezsiniz. Bununla alakalı bir şey söz konusu değil öncelikle bunu belirteyim. (Ama şunu belirtmek isterim ki; kiminle çalışıp çalışmadığını bilmeden, mail atıp sizin sitenizde şu şu şu eksiklikler var demek yine bana etik gelmiyor. Biz daha iyisini yapabiliriz demek daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Sonuçta oradan ekmeğini kazanan birisi olabilir. Tabii bu benim düşüncem, takdir sizindir.)

Benim sorguladığım kısım şu; isterseniz örnekle izah ediyim.

Siz, artvindeki AHMET KOMBİ ile çalışıyorsunuz veya çalıştınız. O site sahibine "artvin kombi bakımı" kelimesi üzerine çalışma yaptınız. Ve sonuç olarak "artvin kombi bakımı" kelimesinde 5. sıraya yerleştirdiniz.

Daha sonra, eski çalışma yaptığınız sitenin RAKİBİ olan, artvindeki MEHMET KOMBİ'ye mail atarak, biz ahmet kombi ile çalıştık şu kelimede 5. sıraya çıkarttık. Sizi de çıkartalım. Diye mail attınız.

Bunun sonucunda ilk çalışma yaptığınız firmaya ayıp olmaz mı? Öncesinden parasını alıp hizmet verdiğiniz bir firmanın direkt rakibine aynı iş aynı kelime için teklif vermek. Benim sorguladığım kısım bu.

Hayırlı müşteriler dilerim.