Bence de çeksinler, banane elin İngilizlerinden
Fakat bir noktada da ben senin düşündüğün gibi düşünmüyorum, ne kadar kurumsal olursa olsun Türkiye'de işler, eş dost vs. mantığı ile ilerliyor. Firmalarda da bu tarz satış ve devir konularında pek etik davranmıyorlar. Atıyorum benim bir toptancı firmam var, 500bine x kişisine satıyorum. Ardından gidip, başka bir toptancı açıyorum ve eski müşterilerimi biraz daha ucuza verip bir bir çekiyorum. Ne kadar etik? Sorgulamak lazım
Haklılığın var illaki ama bu durum daha farklı.
Benim ekşisözlük, donanımhaber gibi bir sitem olsa yıllardır çalıştığım, altyapısını bildiğim, sorun yaşamadığım bir verimerkezini eski sahibinin yeni sahibi/ortağı olduğu yere bodoslama taşımam. İsterse babam olsun bu kişi durur bir düşünürüm.
Tabi içerdeki durumları bilmeden konuşmakta yanlış olur, sonuçta x bey oradayken vaad edilen hizmet seviyesi ile, x bey gittikten sonraki hizmet seviyesi, aradaki parasal anlaşmalar, ayrılan kapasite v.s aynı kaldı mı kalmadı mı bu konular önemli. Sonuçta bu sitelerde amme hizmeti yapmamakta, bunlar birer ticari işletme ve ahbap, eş dost ilişkileri bir yere kadar etkilidir, karşılıklı çıkarlar, ödenen para, sağlanan altyapı hepsinden önce gelir. Ama tabiki x beyin yıllardır verdiği güven, radore'nin de son zamanlardaki yükselişininde etkisi yoktur diyemeyiz. Hayırlısı olsun, sh deki kan kaybı nereye kadar gidecek göreceğiz. Demekki neymiş onlarca verimerkezi işletmek, türkiyede verimerkezi işletmekle aynı değilmiş, ingilizler pişman mıdır acaba şimdi sh yi satın aldıklarına.