JiTeM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
S.a Arkadaşlar Bir Konu Hakkın'da Sizlere Danışmak İstedim 4-5 Arkadaşlar Ortaklaşarak E-Ticaret İşine Girmeyi Düşünüyoruz Daha Çok Yurt Dışın'dan Teknolojik Aletler Satmak İstiyoruz ( Telefon,Laptop,Tablet,PC Parçaları vs ) Acaba Böyle Bir Sistem İçin Neler Gerekli'Dir ? Ne Kadar Yatırım Gerekir Yurt Dışın'dan Mal Getirmek Örneğin Toplu Halde 100 Laptop 50 Tablet Tarzı Ürünler Getirebilmek İçin Neler Gereklidir Acaba ?
Merhaba hocam halihazırda e-ticarete başlamak isteyenlere ve sistemini geliştirmek isteyen arkadaşların konularına vaktim oldukça yazıyorum. Öncelikle e-ticarette gerçekten uzun soluklu para kazanmak için sektöre temelinizi iyi atmanız gerek.
Herşeyden önce şunu düşünün. Satacağınız ürünleri müşteri sizden neden alsın ?
1- Güven ( Zaman gerektirir)
2- Uygun fiyat ( Eğer e-ticaret devlerinden 10 20 TL aşağı satacaksanız bu uygun fiyat değildir. Şahsen kendiniz düşünün hiç tanımadığını bir site için 10 20 tl nizi riske atarmısınız ? )
3-Sektör devlerine kafa tutmak için reklam bütçesi gerektirir ki bu bütçe nin gerçekten yüksek olması gerek.

Eğer e-ticaret piyasasında genel bir site açacaksanız ve en az (yetmez ama ) 100.000 TL paranız olması gerekir sektör devlerinin ayaklarına dolanmamak için.

Eğer o kadar param yok diyorsanız. Size tavsiyem bilinmedik tek ürün yada bir kaç ürün üzerinden bir e-ticaret sitesi açarak sattığınız ürün dalında markaşabilirsiniz.

Dediğim gibi bende e-ticaret ile uğraşıyorum. Sıfırdan reklamsız başlayarak ayda 15 20 bin TL para kazanır duruma geldim Elhamdülillah . Bu yazı eğer sıfırdan başlayacaksan ve az bir bütçe ile gireceksen sana yardımcı olabilir.

Ekstra olarak sormak istediklerini de sorabilirsin.