Sıralamada Özgün ve Kopya içerik ilişkisini farklı bir açıdan inceleyebileceğimiz bir deney faydalı olurdu.

Mesela eskiden beri denemek istediğim bi düşünce var. Farklı kopya içeriklerin birleştirilmesinden (harmanlanmasından) özgünmüş gibi bir içerik çıkacağını tahmin ediyorum. Yani google herhalde bu kadar ayırt edemez diye düşünüyorum. Tutarsa belki kötü birşey yapmış oluruz ama Google'ın yaptıklarının yanında hiç bişey değil.

Deney için:

* 1 adet 500 kelimelik özgün makale (istediğiniz herhangi bir konuda)
* 1 adet 500 kelimelik kopya makale (üstteki konuyla aynı olacak ama aynı konudaki 5 ayrı makalenin belli bölümlerinden 100'er kelimelik kopyalanıp üst üste konacak şekilde oluşturulacak)
* 1 adet 500 kelimelik tamamen kopya makale. (aynı konuda, bir siteden aynen kopyalansın)

Böylece 3 sayfa oluşturulacak, makaleler dışında diğer her yeri (title, descr, keyword, h1, h2'ler, makale dışındaki içerikler ve yerler) maksimum aynı olacak şekilde yapıp deneyelim.

Hangisi üstte çıkacak veya tahmin edildiği gibi, kopya en aşağıda mı çıkacak? birleştirilmiş kopya ile tamamen kopya olan makaleler nasıl sıralanacak? nasıl bi sonuç çıkacak görelim.

Bu arada makaleleri bana yazdırtmayın lütfen, eğer ben deneyebilecek olsam zaten denerdim. Siz bu işi severek yaptığınız için bir fikir olarak sunuyorum. Karar sizindir. Teşekkürler.