Hero11 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yakinda bende eve duzenek kuracagim. Daha once kendim yaomadigim icin bilmiyorum valla, bilen arkadaslar yardimci olurlar ama

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TAKIM
Arkadaşın bahsettiği gibi kahveci takım alabilirsin. Özellikle döküm almanı öneririm. Sıvama takımlar tadında çok fark ettiriyor.

PÜF NOKTA : İçtikten hemen sonra her defasında takımı komple temizleyin. Nargile bittikten sonra kömürleri üzerinde bırakmayın. Duman içinde kalırsa marpuçtan tuhaf tadı olan hafif acımsı sıvı parçacıklar gelmeye başlıyor.

MARPUÇ
Marpuç MYA marka soğutuculu diye geçenlerden alabilirsin. Kafelerdeki kaval gibi tutulan büyük olanlar bir süre sonra acayip zor çektirmeye başlıyor. Görsel

LÜLE
Lülenizi seçerken toprak tercih edebilirsiniz, seramik almayın derim. Özellikle görseldeki gibi bir lüle seçebilirsiniz. Bazıları tabak gibi geniş bazıları lale gibi üçgenimsi bir şekilde. En güzel bu dairesel ve ağzı içe doğru kıvrılmış olandır. Görsel

FOLYO
Folyo için hazır kesilmişler pratik ancak ruloya nazaran ince oldukları için benim terhicim rulodan yana oluyor. Hem daha hesaplı gelir. Görsel

KÖMÜR
Kömür olarak kefodan şaşma derim. Gerçi onun da çakmasını yapmışlar tom coco falan ama kefonun yanından geçmez, emin olun 5 farklı kömür denedim. Çakmakla yanan, üçgen kesim vb. benzin tadı veriyor resmen ve onlar kadar kötü kokulu ve bol küllü bir kömüre rastlamadım henüz. Evde içecekseniz meşe biraz zahmetli, mangal yakmanız lazım, sürekli yenilemeniz lazım Özetle kefo candır. Görsel

PÜF NOKTA : Kömürü üçgen pozisyonda 3 adet koyuyorum ben. Ve 2-3 dk. bekletince kendi kendine açılıyor çoğu zaman

TÜTÜN
Tütün olarak yine bahreyn, habibi, el-fakher denedim ancak nakhlacıyım.

Bahrain ve Habibi aynı çamurdan üretiliyor sanırım. Olabildiğince şerbet sıfır tad. Tadı olanları da zaten şekerinden içemiyorsunuz. Puanlama yapacak olursak 2/10 Görsel

Al-Fakher'in bir çok ürününü denedim, Bahreyn ve Habibiye nazaran 10x daha güzel bir tütün. Puanlama yapacak olursak 7/10 Görsel

Nahkla kapuçino başta olmak üzere yine bazı aromalarını denedim. Ama kapuçinonun yeri bambaşka. Sade olarak da içebilirsiniz. Puan verecek olursak 10/10 Görsel

PÜF NOKTA : Tütünü aldıktan sonra kapaklı bir kabın içine dağıtarak yerleştirin, olabildiğinde birbirinden ayrılmış olsunlar. (Nakhla bu konuda çok iyi, diğerleri saman gibi elinde dağılıyor ama nahkla yarasa kanadı gibi maşallah) Lüleyi hazırlarken her bir tütün yaprağını olabildiğince açarak yerleştirin ve en son hafif bir baskıyla içeri itip bir tutam daha yükseltin, ve folyoyu çektikten sonra tütüne değmeyecek şekilde arada boşluk kalmasına dikkat edin.

İsteyen arkadaşlar olursa komple güzel bir paket hazırlamasına yardımcı olabilirim.

EVDE NARGİLENİN MADDİ ARTISI

1 KG Kefo paketinde 72 adet kömür mevcut. Ben her kafaya 3 kömür kullanıyorum, bu şekilde 1 paket kömürle 24 adet nargile yapabiliyorum.

Bir kaç denemeden sonra emin oldum 1 paket (250gr) nahkla tütünden 12 adet nargile çıkabiliyor. Bu şekilde 1 paket kömüre 2 paket tütün yeterli geliyor.

Piyasada kömür 15 TL, tütün 25 TL olarak satılıyor ancak kömürü 10 liraya kadar tütünü 17 liraya kadar bulabilirsiniz. (Toptan alırsanız elbette)

Ben Kömüre 10, tütüne 20 lira ödüyorum. 1 kömür 2 tütün 50 lira tutuyor ve elimdeki malzemeyle 24 adet nargile yapıyorum. Normalde kafede içmiş olsaydık min. 15 lira ile 24x15:360 TL ödememiz gerekecekti.

Son olarak şuan İzmir'deyim, daha önce memleketimde kolay buluyordum ancak burada biraz zorlanıyorum açıkcası tütün konusunda. Kargoda bir yere kadar Burada haftalık alabileceğim bir yer bilen varsa yardımcı olmasını rica ediyorum

Afiyet olsun.