@NRUCEL; Ne yapmak istediğinizi tam bilemiyorum ama curl ile normal facebooka bağlanmak yerine apilerini tercih edebilirsiniz. facebook hesabınızı uygulamanıza bağlarsanız, facebookta user olarak yaptığınız birçok işlemi ve yetkiyi facebook, apileri aracılığıyla sunuyor.

Biraz zahmetli olacaktır ama yinede curl ile bağlanacaksanız girmek istediğiniz hesabın güvenlik ayarlarını minimuma indirin örneğin sms onayı felan varsa bunları kapatın. Sonrasında ise curl ile adım adım facebooka login olun. bildiğiniz gibi facebook farklı tarayıcıdan girişlerde uyarı veriyor, her curl isteğinde gelen bilgileri ekrana yazdırın cookieleri kaydedin sonrasında aynı cookie ve useragentla facebooka istediği bilgileri tekrar post edin. sizin bir şekilde curl ile bu aşamaları adım adım geçip en son cookie bilgisini aldırırsanız o cookie ve aynı useragentı kullanarak giriş yapabileceğiniz düşünüyorum.

Sahte ip den kastınız ney bilemiyorum ama bir türk proxy ip si üzerinden giriş curl ile bağlanırsanız belki işiniz kolaylaşabilir.