Merhaba arkadaşlar bu hafta muhabbet kuşu alacağım bir kaç sorum olacak;
1- Ben kendim büyütmek istiyorum ufak yaştan alıp. En fazla 1,5 aylık olsun deniyor doğrumudur?
2- Kendime nasıl alıştırabilirim neler yapmam lazım?
3- Konuşturmak için nasıl yaklaşmak lazım sürekli müzik dinletmek işe yarıyor mu?
4- Kuş yemi dışında nelerle beslemeliyim neler önerirsiniz?
ve ilk aldığım zaman kaç gün süreyle kafeste tutmalıyım. Ben çok kafesinde durması taraftarı değilim evde tek yaşadığım için rahat olmasını benimle dost olmasını istiyorum. Neler önerirsiniz?
1.Ben üç aylıkken almıştım biraz büyük alsanızda olur
2.Hayvan size ilk geldiğinde ürkek , korkak , şaşkın bakacaktır gayet doğal elinizi kafesin içine soktuğunuzda sağa sola kaçışacaktır ara ara elinizle tutun sevin bir süre sonra elinizi kafese soktuğunuzda elinize gelecektir.
3.Benim kuşum cicikuş tatlıkuş sevimli kuş fenerbahçeli kuş diyor hafızasına kuş kelimesini resmen kazıdım daha kolay öğrenebilsin diye erkek muhabbet kuşu ise söylemesini istediğiniz kelimeleri sürekli tekrarlayın.
4.Kuş yemi dışında mutlaka kuş kumu kullanın bu kuşun sindirimi için çok önemlidir.
5.Kuşu ilk defa saldığınızda zaten size gelmesini beklemeyin sağa sola çarpacaktır gayet normal 2 hafta içinde evede alışır konacak yer bulur size alışması biraz zaman alabilir sabırlı olun mümkün olduğunca sevgi ve şefkat gösterin emin olun karşılığını veriyorlar benim kuşum omzumdan inmiyor alışsın diye kırk takla atmıştım şimdide bazen bıktırıyor

) ama sevimli keratalar konuşmaları için çok ilgilenin ve konuşmasını istediğiniz kelimeyi sürekli tekrarlamayı unutmayın