Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;

Arkadaşlar uzun süre yurt dışında olmam nedeniyle bu konuyla alakalı pek ilgilenemedim.

09/08/2015 tarihinde fiberserver'den yıllık reseller hizmeti aldım .

Aşağıdaki konuya istinaden.

Limitsiz Reseller • Yıllık 45 TL • cPanel/WHM+LiteSpeed+Softaculous+Haftalık Yedekleme•

Fakat verişmiş oldukları hizmetten bir türlü memnun kalamadık.

Resellerde çalıştıracağımız script PHP versiyon 5.3 versiyon olması gerektiğini bildirdik.

Bizleri farklı bir sunucuya aldılar aldılar almasına'ya bir türlü verim alamadık cpanel giremiyoruz whm dersen aynı şekilde fiber hat kullanmama rağmen tam bir rezalet ötesi.

Teknik destek için kayıt açtım durumu belirttik baktık olacak gibi değil hizmetin iptalini istedim.

Daha doğrusu site üzerinden iptal kaydı oluşturdum.

Ben hizmeti iptal ettirdigim zaman ücreti geri iade ederler dedim ama uzun zaman oldu ne ücret iadesi yapıldı nede başka birşey meğer ticket açmam gerekiyormuş .

Neden ticket açıyım ki iptal talebini sistem üzerinden zaten verdim.

Bu arada vermiş oldukları hizmeti toplam 14 gün bile kullanmadım.

Açtığım destek talebi sistem üzerinde mevcut .

22/10/2015 tarihinde faturamın iadesini istedim fakat yapamıyoruz dediler neymiş 7 gün içerisinde iade yapabiliyorlarmış .

Yasal olarak tüketici haklarında böyle bir şey yazmamakta.

22/10/15 tarihinde açtığım kayıt neden iade edilmedi konusunda açılan kayıttır.

iptal talebinde bulunduktan sonra iade edilmediği için yaklaşık 2 ay sonra yurt dışında olmam nedeniyle kayıt açtım .

Kısa ve öz olarak fiberserver'i kesinlikle tavsiye etmiyorum uzak durmanızda fayda var. 45 ne beni zengin eder nede fakir eder.

Ticaret anlayışı çok önemli ama bu şirkette pardon şahıs şirketi yani bu arkadaşta ticaret anlayışı sıfır.





Cidden şaka gibisiniz. Sipariş sayfalarımızda yıllardır özellikler php versiyonları yazmakta.
http://prntscr.com/9b10vf
Cpanele giremiyoruz diye bir talebiniz bile bulunmuyor.

İstediğiniz versiyonu yazmakta ve sipariş anında aktif olmakta ilgili sipariş konusunda bile 7 gün içerisinde her şekilde iade ettiğimizi yazmaktayız. İptal ve iade için tabiki ticket atmanız gerekmekte bundan yanlış bir şey oldugunu düşünmüyorum.

Kusura bakmayın hizmeti alıp 1 veya 2 ay kullandıktan sonra memnun değilim iademi istiyorum bu şekilde bir iade hakkınız ve talebiniz olamaz. Ticket atar bildirirsiniz eger bizden kaynaklanan bir durum varsa her zaman çözeriz ve çözüyoruz çözemesekde gerekeni yaparız. Her sunucumuzda 500 civarı hosting müşterimiz bulunuyor. Eger cpanele giriş yada sunucuda erişim sorunu olsaydı burda hakkımızda 5 den aşağı konu olmazdı.


Hosting al kullan sonra daha ucuza hosting bul ordan paranı al diger yerden yeniden hosting al.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:23:11 -->-> Daha önceki mesaj 19:12:55 --

Ayrıca 2 kez kadar sunucu değişimi yapmışız . Aşağıda göreceğiniz üzere sata sunucuya özellikle siz geçmek istediniz. ilk önce hesabınız ssd diskli sunucudaydı.


http://prntscr.com/9b17xa

Kusura bakmayın bu şekilde alışveriş olamaz gidin marketten pirinç alın adam size bu pirinç şudur demesine ragmen onu alın eve götürün yemek yapın yemeği yiyin. Son lokma kaldıgında gelip marketi suçlayın bu pirinç iyi değil diye.