Sonsuzsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam örnek için tşk ederim ama Hedef ülke Türkiye olacak Sunucu lokasyon Türkiye olacak bu durumda sx dahamı avantajlı olur bbs.tr den ?
Bazı kişiler domain önemsiz der ancak zamanında biz.tr ile çalıştım. Hiçbir şekilde sıralamaya girmedi. Daha sonradan alan kişilerin şikayet ettiklerini gördüm. Onun dışında, name, name.tr, pro, club gibi ilginç uzantılarla iyi yere gelmiş siteler gördüm. bbs.tr ve sx ilk kez görüyorum. Normal şartlarda domainin tr uzantılı olması bir avantaj ama nasıl bir performans vereceğini bilemeyiz. Denemek görmek lazım. Ancak bu demek değildir ki tr uzantısız tuhaf uzantılar iş yapmasın. Misal in uzantısı. Ülke hedeflemesi olarak Türkiye seçilemeyen bir uzantı ama Türkçe aramalarda çok iyi sıralamaya giren bir uzantıdır.

Benim şu ana kadar elde ettiğim bir tecrübe şu: Tr uzantısız olup saçma olan uzantılardan başarısız olan görmedim diyebilirim. Ancak Tr uzantılı bir tek biz.tr bana sorun çıkarmıştı. O yüzden bazen korkarak yaklaşırım. Bence bi site kurun zaten normal şartlarda 20-30 güne iyi bir yerlerde index laması gerek. İlk 500de olmalı en azından hatta ilk 100de. Bir sorun olursa vazgeçersiniz. Uzantıların dolu olması sıkıntı ancak. ben sizin yerinize olsam domaine ek koyup com alırım. En garanti yol bence bu. Tamam domain keyword olmaz ama birkaç ayda o domainler kadar güçlü olur ve sıralamaya girer.