bLuesash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepinize deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Öncelikle telefon düştüğünde açık olduğu için direk çıkardım sudan hala çalışıyordu hemen kapadım telefonu sonra bi havlu ile kuruladım sular hoparlör ve sarj girişinden çıkacak şekilde aşağıya doğru salladım. Bunları yaparken telefonu kapatmıştım. Sonra işte pirinç işini bulduktan sonra kapalı vaziyette pirinç dolu kaba yatırdım. Kapalı kaptan tekrar açtım bi kaç deneme yaptım telefonun kulaklığı takılı olarak gösteriyor ve mikrofon çıkışında bi ses problemi var. Öncelikli olarak iki sorum var;
1. sorum: Telefonu pirinçte bekletsem düzelir mi?
2. sorum ise telefonu garantiye göndersem herhangi bi işlem yaparlar mı?
Fakat garantiye suya düştü diye değilde mikrofon çıkışında problem var ve kulaklık arızası var diye göndersem anlaşılır mı?
Bir teknoloji-haber editörü olarak söylemem gerekir ki daha önce bir çok yorum aldım bu konularda.

Kimisi cihazınızı bir kova suya düşürüp gönderiyordu ve sıfırı ile değişim geliyor-du, ancak şimdi maalesef ki %5 şansınız var bu konuda. Garantide herhangi bir cihaz yok bunu bilin öncelikle, yani diyorlar ya cihaza sokuyorlar ne sorunu olduğunu test ediyorlar yalan (donanımsal parçaların bazıları ısı vs testi yapıldığı biliniyor). Cihazınızı ne kadar pirince koyarsanız koyun maalesef ki uzun vadede ekranda ve seste daha çok sorunlar çıkacaktır.

Garantiye gönderdiğinizde telefonunuzun 4 bir yanında olan kulakçık pulbu diye de tabir edilen ''suya duyarlı'' kağıtların pembe vs renk değişimi yaşanmış olduğu bariz bir şekilde görünecektir ne kadar çabuk alsanız da bir damla nemden bile renk değişse kabul etmiyorlar. Bundan dolayıdır ki yapmanız gereken cihazı pirinçte bekletmeniz bu durumda güzel bir şey ancak sorunun tamamını asla geçirmez-geçiremez!

Bir garantiye götürün eğer kargoya verecekseniz kağıda yazın ''cihazı arkadaşıma vermiştim geri aldığımda çalışmıyordu!'' yazın belki o durumda anlamazlar yani daha detaylı incelemezler en azından. Eğer derlerse cihazı olmaz diye en garanti yol bunların hiçbirini yapmadan önce 1000Tl civarı bir ödeme yaparak cihazınızı derhal Apple Store üzerinden sıfırı ile değiştirmek olacaktır. Sakın sadece ekran değişimi yapmayın 500TL verip daha sonra yine sorunlar çıkaracaktır. Geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin inşAllah.