Dediğinize harf harfine katılıyorum. ANCAK!!! O zaman kaliteli siteleri seçebilecek nitelikte insanları editör yapacaksın. Bu forumda DMOZ kayıtlı olduğu ifade edilen bir siteyi -tanıtım yazısı satışı ilanıydı- daha geçenlerde (şimdi tartışma yaratmak için açıklamayacağım-zaten hatırlamıyorum) inceledim. Tasarım kötü, hani rengini beğenmezsin bazı şeylerin yerini beğenmezsin şeklini beğenmezsin falan ya... Öyle değil... 100 kişiye sorun en az 80'i kötü der kesin. Kötü yani. İçerik mi? Kendine has bir içerik tarzı var, o açıdan tasarımdan iyi ama işe yarar, faydalı bir içerik yok gibi geldi bana. Ha diyeceksiniz ki, o zaman nasıl DMOZ'a kayıt olabilmiş? Aynı şeyi ben de sordum kendi kendime. Cevap YOK!!! Şimdi bir editöre para yedirmiştir, editör kankası pampası vardır falan belki diyeceğim, DMOZ editörlerini zan altında bırakmak istemem ama... Editörler de biraz kaliteli olmalı.
Ben şu anda bir sitem için başvurdum, incelenmedi hala. Kabul edileceğini sanmam. İçerik özgün, kaliteli. Vikipedi'den tanımadığım kişilerce ref. verilecek kadar, Google books'ta birilerinin kitabında kaynakça göstereceği kadar diyeyim susayım. Ama DMOZ editörleri ne düşünür neye karar verir bakalım. Merakla bekliyorum.
Sakıncası yoksa siteyi özel mesajla alabilir miyim?