Arkadaşın yaşadığı genel bir sorun.Bunun ne yerleşimle alakası var ne de trafiğin sosyal medya yahut google bazlı sağlanması.Reklam görüntülenme oranları aşırı az,arkadaşın raporunda da belli.Yani bu şu anlama geliyor;
Misal 1 ay önce sitenize günde 100 bin tekil geliyor ve reklam görüntülenme de 200 bin eğer reklam doluluk oranıda %75 ve üstüyse iyi kazanılıyordu.
Şimdi ise 100 bin tekilin karşılığı 100 bin reklam gösterimiyse bunun nedeni reklam doluluk oranının az olması.Yani gelen trafiğin tamamı reklamları göremiyor.Bu sorun gerçekten büyük bir sorun ve çözümü bizlerin elinde değil.
+1 hocama katılıyorum. Mobil veri ile yapılan girişlerde reklamlar genellikle çok ama çok geç geliyor. Hatta okadar geç geliyor ki, siteye giren ziyaretçi makaleyi okuyor, bi' kaç sayfayı dolaşıyor ve gidiyor. Sonuç? Reklam hala gelmedi

Bizzat kendim denedim. Adsense'in reklamları mobilde çok geç yüklenmekte. Adsense bu reklam boyuntlarını olabildiğince minimuma indirmediği sürece reklam görüntülemeleri malesef çok vasat yerlerde takılmaya devam edecektir.