Arkadaşlar son güncellemenin etkisinin herkes coğrafik aramanın kalkması vs olarak yorumlanmasıyla yetindi. Zamanım olmadığı için konu açamadım ancak burada elimden geldiğince açıklamak istedim.
Google'ın artık bir kalite yönetmeliği var. Bu kalite yönetmeliğine göre kaliteli ve kalitesiz siteleri ayırt edebilmeyi amaçlıyorlar. Çoğu düşüşlerde bu yüzden oldu. Şimdi kısaca neye dikkat ediyorlar:
-Arama sonuçlarında ziyaretçinin sitenize tıkladığı andan itibaren kronometre başlıyor, çıkıp arama sonucuna geri döndüğü ana kadar devam ediyor. Bu süre sizin kalitenizi belirleyecek ana etken. (Arama sonuçlarında rakibe tıklaması vs rekabet analizi konusudur, son yayınlanan kalite kurallarını değerlendiriyorum).
Eğer bu süre çok kısa ise Google sizi kaliteli olarak değerlendirmeyecektir. Peki bu sürenin yanında baktığı en önemli faktörler neler?
-Ziyaretçinin girip okuduğu makaledeki kelime sayınız ! Evet artık çok önemli hale geliyor. Bunun optimizasyonunu sektörünüze göre yapmanız daha iyi.
-Sayfa hızınız. Forumda cacheleme hizmeti veren bir arkadaş var Fastest cache. Şuanda PNG'lerle ilgili bir sorun var, onu hallederse çok kullanışlı olacağını düşünüyorum.
Şuan bilginiz olması açısından acele şekilde yazdım, konu hakkında detaylı yazımı buradan devam ettireceğim. Güncelleme ekimin sonlarında başladı, hala devam ediyor. Aralığın sonunda büyük değişiklikler olması bekleniyor.