Arkadaşlar burada mesele VPN üzerinden pingimizin oyun sunucusuna kaç olduğuna bakmak değil, /ping yazdığımızda kaç geldiği önemli değil, önemli olan gerçekte kaç olduğudur.
Her nasılsa benim yerleşim yerimden Almanya'da bulunan bir oyun sunucusuna pingim 350 oluyor iken, İstanbul'daki arkadaşım aynı oyun sunucusundan 70-80 ping değerini alıyor.
Ben ise İstanbul'daki bir sunucuya ping attığımda 50-60 ping değerini görüyorum.
İstanbul'daki sunucu da hat değerleri iyi olduğundan Almanya'daki oyun sunucusuna 60-70 ping değerini görüyor.
Bu durumda; Ben İstanbul'daki sunucu üzerinden VPN ile oyun sunucusuna ping atarsam, 60-70 değerini görecekken, gerçekte bağlantı hızım:
Ben ---> İstanbul VPN = 50-60ms
İstanbul VPN ------> Oyun Sunucusu = 60-70ms
Bu ikisinin toplamı benim oyun sunucusuna olan yeni gerçek pingim, yani 110-130ms.
Bu durumda pingimi 350'den 110-130'a düşürmüş oluyorum.
Yukarıdaki ping değerleri örnek olarak verilmiştir. Henüz böyle bir sistemi denemedim, yorumlarınızı almak istiyorum ve denemek için bir Türkiye VPN'i arıyorum.
Ayrıca, bu sistemi kullanan WTFast, Battleping gibi ücretli servisler var. İşe yarıyor olmalı ki oynadığım MMORPG'de neredeyse herkes bu iki programdan birini kullanıyor.